TSMC از نیمه دوم 2022 فراوری تراشه های 3 نانومتری را شروع می نماید

به گزارش وبلاگ قطب نما، شرکت TSMC که بزرگ ترین سازنده تراشه های موبایل محسوب می گردد و تمام تراشه های اپل را فراوری می نماید، به تازگی اعلام نموده که در نیمه دوم سال 2022 فراوری انبوه تراشه های 3 نانومتری را شروع می نماید. این یعنی همانطور که انتظار داشتیم، اپل در سال 2023 می تواند برای محصولات خود از تراشه های 3 نانومتری بهره ببرد.

TSMC از نیمه دوم 2022 فراوری تراشه های 3 نانومتری را شروع می نماید

بر اساس گزارش سایت DigiTimes، شرکت TSMC ساخت تراشه های 3 نانومتری را در ابتدا با فراوری ماهانه 30 تا 35 هزار ویفر شروع می نماید. سال گذشته یکی از خبرگزاری ها اظهار داشت که اپل در سال 2022 از یک آیپد مبتنی بر تراشه 3 نانومتری رونمایی خواهد نمود. بعلاوه در گزارش DigiTimes هم آمده که اپل ابتدا برای آیپد از این تراشه استفاده خواهد نمود ولی در این گزارش به نام مدل آیپد موردنظر یا زمان عرضه آن اشاره ای نشده است.

باید خاطرنشان کنیم اپل طی سال های فعالیت خود فقط یک بار تراشه نو را ابتدا در آیپد قرار داده است. همانطور که احتمالا می دانید این شرکت معمولا گوشی های خود را با تراشه نو معرفی می نماید. اما در سال 2020 نسل چهارم آیپد ایر با چیپست A14 معرفی گردید و همین اقدام تعجب کاربران زیادی را برانگیخت. در هر صورت فارغ از تصمیم اپل در این رابطه، گفته می گردد این شرکت در سال 2023 تعداد زیادی از محصولات خود را با تراشه های 3 نانومتری راهی بازار خواهد نمود. در همین زمینه می توانیم به چیپست های M3 و A17 اشاره کنیم که به احتمال زیاد مبتنی بر فناوری 3 نانومتری TSMC خواهند بود.

لازم به ذکر است پیشرفت فناوری ساخت تراشه ها به معنای بهبود عملکرد و کاهش مصرف انرژی است. در نتیجه تراشه های موردنظر در کنار ارائه عملکرد بهتر، انرژی کمتری را مصرف می نمایند که منجر به افزایش عمر باتری می گردد. طبق اعلام شرکت TSMC، تراشه های 3 نانومتری در مقایسه با مدل های 5 نانومتری حدود 10 تا 15 درصد از عملکرد بهتری بهره می برند و مصرف انرژی آن ها حدود 25 تا 30 درصد کمتر است.

اپل تنها مشتری مهم TSMC نیست و این شرکت تایوانی با بسیاری از شرکت ها نظیر کوالکام، مدیاتک و اخیرا اینتل هم همکاری می نماید. طبق آخرین گزارش های منتشر شده، TSMC حدود 52 درصد از سهم بازار تراشه های موبایل را در اختیار دارد. این در حالی است که سامسونگ رتبه دوم این بازار یعنی سامسونگ فقط حدود 18 درصد از این بازار مهم را در اختیار گرفته است. از سوی دیگر اوضاع برای سامسونگ چندان بر وفق مراد نیست زیرا مدیران کوالکام از کیفیت پایین ساخت اسنپدراگون 8 نسل 1 راضی نیستند و به همین دلیل فراوری مدل پلاس این تراشه را به TSMC سپرده اند. این یعنی طی ماه های آینده احتمالا شاهد افزایش سهم بازار TSMC خواهیم بود.

در رابطه با عدد استفاده شده برای فناوری ساخت تراشه ها هم باید بگوییم که هر چقدر عدد مربوط به فناوری ساخت گوشی کمتر باشد، شرکت ها می توانند در یک محدوده معین تعداد بیشتری ترانزیستور تعبیه نمایند. هر چقدر هم تعداد ترانزیستورهای یک تراشه بیشتر باشد، قادر به انجام پردازش های بیشتری خواهد بود و در نتیجه قدرتمندتر محسوب می گردد. شرکت های سازنده تراشه ها برای اینکه بهبود فناوری ساخت را بهتر نشان بدهند، از واحد نانومتر استفاده می نمایند. اما بسیاری از کاربران نمی دانند که این واحد صرفا یک اصطلاح بازاریابی است. به همین دلیل لزوما پردازنده های 7 نانومتری AMD بهتر از پردازنده های 10 نانومتری اینتل نیستند زیرا هرکدام از این شرکت ها برای استفاده از این اصطلاح از معیارهای متفاوتی استفاده می نمایند.

اما واقعیت این است که فناوری ساخت تراشه های 3 نانومتری TSMC بهتر از تراشه های 5 نانومتری این شرکت است و چنین اصطلاحی صرفا برای نشان دادن تفاوت بین فناوری ساخت تراشه ها مورد استفاده قرار می گیرد. اما تا فقط چند سال دیگر شماره استفاده شده برای فناوری ساخت به عدد یک می رسد و به همین دلیل شرکت ها برای نشان دادن تفاوت فناوری های ساخت باید از رویکرد متفاوتی استفاده نمایند.

منبع: Macrumors

منبع: دیجیکالا مگ

به "TSMC از نیمه دوم 2022 فراوری تراشه های 3 نانومتری را شروع می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "TSMC از نیمه دوم 2022 فراوری تراشه های 3 نانومتری را شروع می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید