اگر ترامپ نتایج انتخابات را نپذیرد، چه اتفاقی می افتد؟

به گزارش وبلاگ قطب نما، براساس بعضی تحلیل ها، از سال 2000 تا کنون آمریکا دارای انفجار دادرسی های انتخاباتی بوده است و از میان دو هزار و 700 مورد رای گیری، 94 درصد تا کنون به دادرسی و طرح دعوی در دادگاه رسیده است.

اگر ترامپ نتایج انتخابات را نپذیرد، چه اتفاقی می افتد؟

به گزارش گروه بین الملل وبلاگ قطب نما، پایگاه آمریکایی نشریه نیویورکر در یادداشتی به پیامدهای عدم پذیرش نتایج انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا از سوی ترامپ در صورت شکست او در این رقابت ها پرداخته است.

این یادداشت به قلم اریک لش با عنوان اگر ترامپ به جنگ نتایج انتخابات برود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ در ابتدا نگاهی تاریخی به شرایط مشابه دارد و در این ارتباط گفته است:

در شب 7 نوامبر 1876، اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری میان دو نامزد رقیب، ساموئل تیلدن، فرماندار دموکرات نیویورک و روترفورد بی هایز، فرماندار جمهوریخواه اوهایو با صدمین سال استقلال آمریکا همزمان شد. در آن موقع، اقتصاد آمریکا به شدت متاثر از تحولات وحشتناک مالی سال 1873 دچار فروپاشی و به بیکاری میلیون ها نفر منجر شده بود و همین شرایط به ناآرامی ها و اعتصاب های کارگری در سراسر آمریکا منجر گشت. دولت جمهوری خواه آلیس اس گرانت درگیر در یکسری از فسادها و رسوایی ها بود. چند ماه پیش از آن نیز سرخپوستان قبیله ای سیاکس پیروز به شکست دادن نیروهای دولتی به فرماندهی ژنرال جورج کاستر شده بودند. در این شرایط به نظر می رسید که نامزد دموکرات در حال کسب یک پیروزی آسان در رقابت های انتخاباتی باشد. همان گونه که اریک فانر تاریخدان در کتابش با عنوان بازسازی گفته است، دو عبارت فساد سیاسی و ناامیدی تکیه کلام دموکرات ها در این انتخابات بود و جمهوری خواهان نیز می دانستند که همین شعارها از سوی رقبا برای شکست خوردنشان کافی است.

قبل از خاتمه روز رای گیری، برای همه روشن شده بود که تایدن، نامزد دموکرات ها که در شغل قبلی اش به عنوان وکیل یک شرکت پیروزیت هایی را کسب نموده بود، به راحتی آرای عمومی را کسب خواهد نمود. تایدن فقط به یک رای الکترال کالج احتیاج داشت تا در صدر قرار گیرد و نتایج در فلوریدا، کارولینای جنوبی و لوئیزیانا که معمولا به جمهوری خواهان رای می دهند، این بار به نفع دموکرات ها قابل توجه بود. در این شرایط با توجه به این که پیزوی دموکرات ها بسیار محتمل شده بود، جمهوری خواهان دست به سرقت نتایج انتخابات زدند و رهبر حزب از نزدیکان خود در سه ایالت جنوبی یاد شده خواست تا نسبت به پیروزی نامزد جمهوری خواه اطمینان کسب نمایند.

در فلوریدا نتایج به نفع جمهوری خواهان دستکاری شد و در کارولینای جنوبی و لوئیزیانا نیز اقدام مشابهی برای دستکاری آرا انجام گرفت. این تقلب تاریخی در حال حاضر از سوی بسیاری از کسانی که انتخابات آمریکا را دنبال می نمایند، فراموش شده است.

تقلب تاریخی در سه ایالت جنوبی آمریکا

در ادامه یادداشت نویسنده به روش تقلب ایجاد شده در آرای سه ایالت جنوبی آمریکا اشاره می نماید و در نهایت به این موضوع می پردازد که چگونه در آن موقع حزب دموکرات با جمهوری خواهان بر سر تقلب در نتیجه انتخابات وارد معامله شد و دموکرات ها واگذاری نتیجه در سه ایالت جنوبی را پذیرفتند و به گفته نویسنده بسیاری از مسائل از جمله موضوع سیاه پوستان و... را مورد معامله قرار دادند.

در این یادداشت به نقل قولی از روزنامه نیشن در آن موقع اشاره شده که پس از رسوایی تقلب در انتخابات و معامله نامزد دموکرات ها با جمهوری خواهان، خطاب به نامزد دموکرات می گوید: ملت، به عنوان ملت دیگری کاری به او نخواهند داشت.

در ادامه یادداشت همچنین مشاجره انتخاباتی سال 2000 میان بوش و ال گور نیز از دیگر انتخابات های پرمشاجره عنوان شده که در نهایت موضوع به دادگاه کشیده و در دادگاه مسئله ادامه یافت، اما به گفته نویسنده، در حال حاضر مشاجره و اختلاف دو رقیب انتخاباتی برای رای گیری 2020 بیش از آن که به اختلافات انتخاباتی سال 2000 شباهت داشته باشد، به اختلاف و درگیری انتخاباتی سال 1876 شباهت دارد.

نگرانی از دو قطبی شدن آمریکا

به اعتقاد نویسنده، مشاجره انتخاباتی سال 2000 در فضایی دور از تنش در دادگاه پیگیری شد، اما در سال 1876 این مشاجرات انتخاباتی به دو قطبی شدن و شکاف عمیق در جامعه آمریکا منجر شد و دو حزب سیاسی همواره علیه هم صف کشی کردند و در نهایت این تحولات به تقسیم جامعه آمریکا در آن موقع منجر شد و شرایط فعلی رقابت ترامپ و بایدن نیز بدون این که به مشاجرات انتخاباتی سال 2000 شباهت داشته باشد، بیشتر به دوقطبی شدن و شکاف اجتماعی آمریکا در انتخابات سال 1876 شبیه است که در نهایت هزینه آن را ملت این کشور داد.

نویسنده با انتقاد از رویکرد فعلی ترامپ معتقد است که در دوره ریاست جمهوری او بیشتر بیانیه هایش بیش از آن که مرتبط با مسائل قانون اساسی باشد، صرفا جهت جلب افکارعمومی بوده است، مثلا آن جا که رای گیری به وسیله پست را تقلب آمیز توصیف کرد و یا در پاسخ به سوالی درباره پذیرش صرف نتایج انتخابات، جواب بله نداد و گفت باید این موضوع را آنالیز کند تا ببیند چه خواهد شد! یا آن جا که مدام درباره به تعویق انداختن برگزاری انتخابات سخن گفت تا آنجا که یکی از مسئولان کمیته برگزاری انتخابات به او یادآور شد که چنین تصمیمی امکان اجرا شدن ندارد.

در ادامه یادداشت گفته شده است: رد نتایج انتخابات از سوی ترامپ، چندان هم بی سابقه و بی دلیل نیست. او در انتخابات 2016 نیز اظهار داشت که عدم جذب همه آرای دهندگان در نتیجه رای نامشروع مهاجران به رقیب مخالف او بوده است و حال چهار سال بعد نیز در کوشش برای به تحلیل بردن اعتماد عمومی در آستانه برگزاری انتخابات است و با حمله به شیوه پستی رای گیری، اعتماد عمومی را برای رای گیری امن همزمان با همه گیری شیوع بیماری از بین برده است. ترامپ از تامین بودجه لازم برای داوطلبان مشارکت در فرایند رای گیری، انتخابات ایمن و فرایند شمارش آرا خودداری نموده است و همزمان در کوشش برای مانع تراشی در برگزاری پستی انتخابات و عملکرد اداره پست آمریکاست.

ریچارد ال هاسین، استاد حقوق دانشگاه کالیفرنیا و نویسنده کتابی درباره انتخابات، معتقد است: ترفندهای کثیف، بی اعتمادی سازی و تهدید دموکراسی آمریکا جای سوال است! ما با مکانیسم رای گیری مشکل داریم، با مقامات انتخاباتی بی کفایت مشکل داریم، ما با دخالت خارجی و همزمان بحران همه گیری کرونا روبرو هستیم و از همه این ها بدتر با یک رئیس جمهور هنجار شکن روبرو هستیم!

پروژه سناریو سازی تنش های پس انتخابات ریاست جمهوری

در ادامه یادداشت با اشاره برگزاری انتخابات پرچالش ریاست جمهوری تا چند ماه دیگر، گفته شده: در ماه ژوئن ما با یک فرایند انتقالی تمام عیار روبرو هستیم و گروهی دانشگاهی و تحقیقاتی به تازگی در قالب یک پروژه در حال ارزیابی سناریورهای مختلف درباره چالش ها و اختلافات و تنش های احتمالی پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 2020 در آمریکا هستند.

این موضوع را زو هادسون، تحلیلگر سابق بنیاد جامعه باز که مسئول این پروژه نیز است، تائید نموده و گفته است: ما بایستی خطرات احتمالی را به جامعه گوشزد نموده و این خطرات را جامع پذیر کنیم، کار ما تعجب کردن و گفت زده شدن نیست، بلکه ما واقعا احتیاج داریم تا مردم این موضوع را درک نمایند که سال جاری، یک سال انتخاباتی غیرمعمول و غیرعادی است.

در ارتباط با طرح مذکور، گفته شده است که بیش از یکصد نفر از چهره های برجسته آکادمیک، سیاسی و رسانه ای در این طرح مشارکت دارند و بعضی چهره های برجسته از هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات نیز در طرح یاد شده مشارکت دارند که هرکدام به عنوان عضو کمپین انتخاباتی ترامپ و یا بایدن و یا مقامات دولتی و یا رسانه ای سناریوهای مختلف درباره تنش های احتمالی پس از انتخابات سال جاری را سناریورسازی نموده اند.

آدام جنتلسون، از دستیاران سابق هری رید، سناتور دموکرات در ارتباط با این طرح می گوید: یکی از سختترین سناویورهای پیش رو عدم پذیرش باخت در انتخابات از سوی هر دو طرف رقیب است.

در این یادداشت، گفته شده چالش های انتخاباتی سال جاری به دلیل رای گیری پستی ناشی از همه گیری کرونا، بیشتر خواهد بود، چون شمارش آرای غایب با کندی صورت می گیرد و اقدامی بسیار سخت و نفس گیر است، از سوی دیگر در بسیاری ایالت ها امکان شروع شمارش آرا تا زمان خاتمه رای گیری وجود ندارد و تجربه قبلی در بهار و تابستان سال جاری در برگزاری رای گیری پستی در نیویورک باعث شد تا اعلام نتایج انتخابات ایالتی در منطقه دوازدهم این شهر، شش هفته به طول انجامد، ضمن این که رقیب انتخاباتی در این رای گیری پس از اعلام نتایج انتخاباتی، با طرح شکوایه ای مسائلی را در ارتباط با شمارش بعضی آرای مخدوش، رای گیری دیرهنگام و... بیان کرد.

سناریوی وارد شدن به فاز تنش ها

در ادامه یادداشت سناریوهای مختلف در ارتباط با نتایج انتخابات مورد آنالیز قرار گرفته است:

یک موضوع کلی پیش فرض در این طرح تحقیقاتی آن است که به احتمال زیادی رقابت های فعلی انتخاباتی در سراسر آمریکا، این کشور را وارد یک دوره از تنش ها خواهد نمود.

در سناریوی اول، اعلام نتایج انتخابات در سه ایالت کارولینای شمالی، میشیگان و فلوریدا بیش از یک هفته زمان خواهد برد. در شب انتخابات، کمپین جمهوری خواهان از بایدن خواهند خواست تا شکست را با توجه به آمار رای گیری حضوری که برای ترامپ کافی بوده، بپذیرد، اما از سوی دیگر آرای غایب در این ایالت ها به احتمال بیشتری به سبد بایدن خواهد رفت و با شمارش آرای غایب شانس بایدن بیشتر خواهد شد. براین اساس آرای حضوری به سمت جمهوری خواهان و آرای پستی و غیرحضوری به سمت دموکرات ها چرخش خواهد داشت. لذا انتظار می رود پس از رسیدن آرای پستی ما شاهد تغییرات قابل توجهی در نتایج اولیه باشیم و به احتمال زیادی ترامپ این تغییرات را ناعادلانه توصیف خواهد نمود.

در ادامه این سناریوها درباره زمان رای گیری جنجالی در آمریکا آمده است: کمپین انتخاباتی ترامپ به احتمال بیشتری از وزارت دادگستری فدرال خواهد خواست تا امنیت اماکن رای گیری را تامین کند و از مقامات ایالتی جمهوری خواه می خواهد تا فرایند شمارش آرای پستی بیشتر را متوقف نمایند. در واکنش نیز کمپین دموکرات ها و بایدن خواهان شمارش همه آرای پستی خواهند بود و از هودارانشان خواهند خواست تا در راهپیمایی های خود همین خواسته را مطرح نمایند. در ادامه نیز ترامپ گارد ملی را به صورت فدرال در همه مناطق آماده خواهد نمود و هر دو حزب نیز در این شرایط به دنبال توقف کارها و یا تغییر نتایج در ایالت های کلیدی به نفع خود خواهند بود.

سناریوی چالش میشیگان

در سناریوی بعدی گفته شده است که کارولینای شمالی نتایج را به نفع بایدن و فلوریدا نتایج را به نفع ترامپ اعلام خواهند کرد و در ایالت میشیگان فردی متقلب با اقدامات خود بعضی اختلالات را در آرا ایجاد می نماید و این باعث می گردد تا ترامپ با اختلاف اندکی از بایدن، در میشیگان به عنوان نامزد پیروز اعلام گردد. اما در میشیگان با توجه به آن که کنگره در اختیار جمهوری خواهان است و فرماندار از حزب دموکرات، اختلافاتی پیش خواهد آمد و فرماندار دموکرات پیروزی اعلام شده از سوی کنگره ایالتی جمهوری خواه به نفع ترامپ را نمی پذیرد. این مشابه همان شرایطی است که در جریان انتخابات سال 1876 پیش آمد و هر دو حزب رقیب طرفداران خود را به خیابان ها فراخواهند خواند. در این شرایط محتمل است که ترامپ به قانون اقدام علیه شورش ها استناد کند. در ادامه با توجه به این که نتایج انتخابات از سوی دو مرجع متفاوت از میشیگان ارسال شده و کنگره ایالتی میشیگان تائیدیه پیروزی ترامپ و فرماندار دموکرات نتیجه دیگری را به کنگره فدرال در واشنگتن ارسال نموده، لذا جمهوری خواهان کنگره، از مایک پنس معاون رئیس جمهور خواهند خواست تا درباره دو نتیجه اعلام شده از انتخابات میشیگان تصمیم گیری کند. در مقابل دموکرات ها چنین استدلالی را رد خواهند کرد. همچنین در این شرایط چشم انداز کمی و منفی از نتیجه نشست های مشترک میان دموکرات ها و جمهوری خواهان در کنگره بدست خواهد آمد. در این شرایط حامیان هر دو حزب خود را پیروز معرفی خواهند کرد و این شرایط منجر به مسئله ای خواهد شد که هر دو نامزد انتخاباتی خود را در قدرت معرفی خواهند کرد و در نهایت مشکل عظیمتر و حادتر چگونگی دسترسی به کدهای هسته ای (که در اختیار رئیس جمهور است) پیش خواهد آمد.

سناریوی بحران قانون اساسی

سناریوی دیگر در این یادداشت، پیروزی معین و شفاف ترامپ در آرای الکترال کالج اعلام شده است، اما همزمان پیش بینی شده با وجود پیروزی ترامپ در آرای الکترال کالج، اما او اکثریت آرای عمومی را از دست خواهد داد، با این حال در این شرایط هرج و مرج خاتمه می یابد. همزمان بایدن از بعضی ادعاهای شب انتخاباتی خود عقب نشینی خواهد نمود، اما از فرمانداران دموکرات ایالت های ویسکانسین، میشیگان و کارولینیای شمالی خواهان بازشماری آرا خواهد شد. در احتمال بعدی پیش بینی شده که فرمانداران دموکرات این ایالت ها نیز تعدادی از رای دهندگان حامی بایدن را به کنگره خواهند فرستاد و این موضوع باعث تنش در کنگره تحت کنترل جمهوری خواهان خواهد شد. در این شرایط جمهوری خواهان کوشش ناپیروزی خواهند کرد تا بعضی دموکرات ها را به حمایت از پیروزی ترامپ متمایل نمایند، اما با توجه به ادامه اختلافات؛ آمریکا دچار بحران عمیق قانون اساسی خواهد شد و کنگره نیز کوشش خود را تا روز برگزاری مراسم تحلیف ریاست جمهوری برای حل بن بست بکار خواهد گرفت، اما به نتیجه نخواهد رسید و در این شرایط معین نیست که موضع نظامیان چه خواهد بود؟ در این ارتباط همچنین پیش بینی شده که ممکن است جان پودستا، رئیس سابق کمپین انتخاباتی کلینتون، ایالت های کالیفرنیا، اورگان و واشنگتن را به جدایی از ایالات متحده ترغیب کند.

سناریوی حذف ترامپ

از سوی دیگر حتی سناریوی مورد توجه دیگری که در این یادداشت در ارتباط با انتقال مسالمت آمیز قدرت پس از انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا مورد آنالیز قرار گرفته شده، از نظر سیاسی بسیار چشم انداز خطرناکی دارد. در این شرایط ممکن است بایدن با اختلاف بسیاری اندکی، پیروزی پرحاشیه ای را بدست آورد. در این شرایط پیش بینی شده که ممکن است کمپین اتخاباتی ترامپ، پس از اعلام نتایج احتمالی به نفع بایدن، مجالس ایالتی میشیگان و پنسیلوانیا را متقاعد نمایند تا گزارش های انتخاباتی متناقض با نتایج اعلام شده را به کنگره فدرال ارسال نمایند. در این شرایط، ویلیام بار، دادستان کل آمریکا از وزارت دادگستری می خواهد تا آنالیز و تحقیق درباره تقلب انتخاباتی را شروع کند و شمارش آرا را تعلیق و متوقف کند. اما در این جا ممکن است بعضی سناتورها مانند میت رامنی، سه تن از سناتورهای جمهوری خواه نزدیک خود را به حمایت از بایدن متقاعد و ترغیب کند. در این شرایط پیش بینی شده 4 میلیون نفر برای حمایت از بایدن به خیابان ها خواهند آمد. احتمال استعفا نیز از جمله از سوی رئیس ستاد مشترک کارمندان در اعتراض به رفتارهای ترامپ پیش بینی شده و این اختلافات داخلی میان جمهوری خواهان رسانه ای خواهد شد و بعضی اسناد و فسادها علیه دولت ترامپ منتشر خواهد شد و بایدن از کمیته های امنیتی سنا و مجلس نمایندگان خواهان آنالیز و تحقیق پیرامون دخالت خارجی در انتخابات خواهد نمود و در این شرایط بعضی جمهوری خواهان معتدل مانند فرماندار ماساچوست در کابینه بایدن حضور خواهد داشت و تحولات با قدرت گیری دموکرات ها و شروع آنالیز و تحقیق پیرامون پفراینده ترامپ و خانواده اش به خاتمه خواهد رسید.

اشکالات عظیم نظام انتخاباتی آمریکا

به اعتقاد نویسنده، این سناریورها در شدیدترین شرایط ممکن پیش بینی شده است، اما برگزاری انتخابات در شرایط همه گیری یک بیماری و با وجود رئیس جمهوری که پیشاپیش وقوع تقلب را اعلام می نماید، بسیار عجیب تر و فوق العاده تر است.

در یادداشت به نقل قولی از رزا بروکس، استاد حقوق دانشگاه جرج تاون اشاره شده که گفته است: یک موضوع مهم این است که رهبران سیاسی به طور دقیق از میزان قدرت خود و دیگران مطلع باشند و درباره انتخاب های پیش رویشان فکر نمایند، چون وقتی موضوعی بد می گردد، همه شرایط خراب می گردد و افراد مجبورند به جای یک هفته در یک ساعت تصمیم گیری نمایند.

نویسنده در ادامه شرایط فعلی سیستم رای گیری آمریکا را مورد نقد قرار داده و می گوید: براساس بعضی تحلیل های کارشناسی، از سال 2000 تا کنون آمریکا دارای انفجار شکایت های و دادرسی های انتخاباتی بوده است و از میان 2 هزار و 700 مورد، 94 درصد تا کنون به دادرسی و طرح دعوی در دادگاه رسیده است و سال جاری به تنهایی تا کنون حدود 2 هزار درخواست دعوای انتخاباتی به دلیل شیوع کرونا مطرح شده است. از ماه می گذشته نیز کمپین انتخاباتی ترامپ و کمیته ملی جمهوری خواهان، بودجه خود را دو برابر نموده و به بیست میلیون دلار رسانده اند.

ربکا گرین، استاد حقوق انتخاباتی در مدرسه حقوق مری و ویلیام معتقد است که جنجال و اختلاف بوش و ال گور در انتخابات سال 2000 نشان داد که سیستم انتخاباتی آمریکا دارای اشکلات و نقص های جدی است. گرین می گوید نگران آن است که با ادامه هر بار اختلافات در انتخابات های مختلف، اعتماد عمومی در آمریکا به تحلیل رود.

در ادامه یادداشت آمده است: بیشترین میزان چالش در رای گیری پیش رو مربوط به رای گیری پستی است و تا کنون 44 ایالت اجازه داده اند تا رای گیری برای انتخابات ریاست جمهوری آینده به وسیله پست انجام گردد، اما از یک سو موکرات ها بدنبال آسان کردن رای گیری به وسیله پست هستند و در مقابل جمهوری خواهان بدنبال مقابله و توقف این روش هستند و در این میان وظیفه مقامات محلی و ایالتی ساماندهی و سازماندهی این روش است.

چالش رای گیری پستی در انتخابات 2020

مرکز عدالت برنان در دانشگاه نیویورک تخمین زده است که دولت به چهار میلیارد دلار بودجه اضافی برای اطمیان خاطر از برگزاری رای گیری امن پستی همزمان با شیوع کرونا احتیاجمند است، اما کنگره تنها چهارصدمیلیون دلار را برای آماده سازی انتخابات در شرایط فعلی اختصاص داده است، که این کمبود امکانات منجر به کاهش مراکز رای گیری، صف های طولانی تر و شمارش کندتر و آهسته تر آرای پستی خواهد شد. دولت های ایالتی همچنین از چالش جذب بازنشستگان داوطلب برای شرکت در فرایند رای گیری و شمارش آرای پستی خبر داده اند، چون خیلی از آن ها نگران در معرض قرار دریافت ویروس کرونا هستند و همه این شرایط به معنای کندتر شدن فرایند رای گیری و شمارش آرا و در نهایت افزایش احتمال مشاجره و درگیری در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری آمریکاست.

نویسنده در ادامه با اعلام نگرانی از فضای بی اعتمادی در میان شهفرایندان آمریکایی می گوید: البته خود ترامپ این احتمال تنش و مشاجره را با افزایش فضای بی اعتمادی در جامعه آمریکا تقویت نموده است. محافظه کاران آمریکایی سال هاست که نهادها را هدف قرار داده و به تازگی نیز ترامپ یکی از افراد نزدیک به خود را در راس اداره پست آمریکا گذاشته که این فرد خودش عامل کندتر شدن کارکرد اداره پست در آمریکاست. ترامپ حتی خودش نیز اذعان نموده که دموکرات ها سه و نیم میلیارد دلار را برای تقویت اداره پست می خواستند، اما او جلو این بودجه را گرفته است.

به گفته نویسنده: پس از روز انتخابات، دعواهای انتخاباتی مرتبط با شمارش آرا خواهد بود. در فرایند رای گیری پستی مسائلی بوجود می آید که در فرایند رای گیری حضوری این مسائل را ما شاهد نیستیم. حتی در شرایط عادی و شرایط بی تنش نیز تعداد زیادی از آرای پستی صلاحیت شمارش و استاندارد لازم را ندارند، چون ممکن است امضاهای اشخاص همخوان نباشد، راستا ارسال آرای پستی غیرقابل اعتماد باشد، قصد رای دهنده محل مشاجره باشد و یا آرا پس از خاتمه موعد مقرر به مرکز برسند. در بدترین حالت ممکن است که نامزدی به صورت رسمی پیروز گردد، اما پیروزی او به دلیل تلف شدن و از بین رفتن بسیاری از آرای پستی باشد و ممکن است بسیاری از آرای پستی بدلیل استانداردها لازم شمرده نشوند.

در این یادداشت با توجه به مسائل رای گیری پستی به کوشش و اختصاص زمان زیاد از سوی دموکرات ها برای آموزش شهفرایندان به رای دادن پستی اشاره شده است و نویسنده می گوید: انتخابات آمریکا همواره نامناسب و کثیف بوده است. قانون اساسی تضمین ننموده است که نامزدان انتخاباتی و یا رای دهندگان بتوانند به حقوق کامل خود در نتایج انتخاباتی الکترال کالج دست یابند. از سوی دیگر پس از انتخابات آینده معین خواهد شد که آیا ترامپیسم در میان جمهوری خواهان داوم خواهد داشت یا خیر؟ پس ازاین انتخابات معلوم می گردد که اگر ترامپ پیروزی خود را قبل از اتمام شمارش آرای پستی اعلام کند، آیا جمهوری خواهان و قانون گذاران هم حزبی اش حاضر به حمایت از او خواهند بود یا خیر؟

در خاتمه این یادداشت چالش های دیگری درباره انتخابات پیش رو عنوان شده، مثلا این که در صورتی که شمارش آرای غایب به طول انجامد و بیشتر از موعد معین شده گردد، ایالت ها به مجوز کنگره برای ادامه شمارش آرا احتیاجمند هستند و آیا کنگره این مجوز ادامه شمارش آرا را خواهد داد؟

همچنین سوءاستفاده از همه گیری کرونا و یا شرایط تداوم اعتراضات در پورتلند از دیگر چالش های انتخابات پیش رو در آمریکا عنوان شده است.

نگرانی از ورود ارتش آمریکا به تنش های انتخاباتی

لاورنس ویکرسون، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا و از نزدیکان کالین پاول، وزیرخارجه سابق آمریکا گفته است که ترامپ در کوشش برای کشاندن ارتش و نیروهای نظامی به یکسری مشاجرات و درگیری های پس از انتخابات است. به گفته این نظامی آمریکایی هرکسی که به ترامپ بگوید فلان اقدام برای ابقای او در کاخ سفید مفید است، او خواهد گفت: فوری آن را انجام بده!!

نویسنده در خاتمه با اشاره به اوضاع نگران نماینده انتخابات آینده ریاست جمهوری در آمریکا، عدم پذیرش نتیجه انتخابات و عدم قبول شکست احتمالی از سوی نامزدان انتخاباتی را چالش بسیار عظیمی عنوان نموده که ممکن است نتایج بسیار ناگواری را برای آمریکا رقم زند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "اگر ترامپ نتایج انتخابات را نپذیرد، چه اتفاقی می افتد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر ترامپ نتایج انتخابات را نپذیرد، چه اتفاقی می افتد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید