اگر فرایند نزولی کرونا حفظ گردد درباره بازگشایی دانشگاه ها تصمیم می گیریم

به گزارش وبلاگ قطب نما، معاون کل وزارت بهداشت گفت: اگر فرایند نزولی بیماری کرونا حفظ گردد و ادامه پیدا کند ممکن است بعد از ماه رمضان تصمیماتی در مورد بازگشایی دانشگاه ها در ستاد مرکزی مقابله با کرونا انجام گردد.

اگر فرایند نزولی کرونا حفظ گردد درباره بازگشایی دانشگاه ها تصمیم می گیریم

به گزارش خبرنگار اجتماعی وبلاگ قطب نما، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در نشست خبری روزانه که با حضور وبلاگ قطب نما برگزار گردید، گفت: فرایند بیماری در استان خوزستان صعودی است و مردم باید به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند و شیوع بیماری در استان های جنوبی دیرتر شروع شده است؛ گرم شدن هوا یا گرم بودن آب و هوای یک منطقه دلیل از بین رفتن کرونا نیست و ما باید اقدامات بهداشتی و درمانی را در همه استان ها رعایت کنیم، پس از فصل گرما نیز دوباره با این ویروس روبرو خواهیم بود.

به گفته وی، تهران درصد بالایی از ابتلا ها را به دلیل جمعیت زیاد داشته است و خوزستان نیز فرایند افزایشی دارد؛ اگر درجایی بازگشایی ها موجب افزایش بیماری گردد این فرایند کنترل خواهد شد و تصمیم های سختگیرانه تر یا بازگشت به گذشته را خواهیم داشت.

وی توضیح داد: اگر فرایند نزولی بیماری حفظ گردد و ادامه پیدا کند ممکن است بعد از ماه رمضان تصمیماتی در خصوص بازگشایی دانشگاه ها در ستاد مرکزی انجام گردد؛ اگر دانشگاه ها باز گردد، حضور در کلاس ها اختیاری خواهد بود و امیدواریم در خاتمه ترم بتوانیم امتحانات را به شکل حضوری برگزار کنیم.

حریرچی اضافه نمود: طی چند هفته گذشته در استان تهران فرایند تعداد بیماران بستری، تعداد مراجعان و فرایند تعداد مرگ و میر نزولی است، ولی هنوز آمار ما در تهران می تواند قابل توجه تلقی گردد؛ پیش بینی ما این است که فرایند نزولی در کشور طی یک الی دو ماه آینده ادامه پیدا خواهد نمود، ولی موارد افزایش نسبی در برخی استان ها مشاهده خواهد شد، اما این موضوع فرایند نزولی را متوقف نخواهد نمود، نوسان های جزئی طبیعی است و وقتی یک شهرستان صدهزار نفری، یک مبتلا دارد و روز بعد این موارد به سه الی چهار نفر رسید اعلام می کنیم که آمار صد درصد افزایش داشته است. باید به منحنی های آماری توجه کنیم اگر اتفاق خاصی نیفتد طی چند هفته آینده انتظار موج جدیدی نداریم؛ این پیش بینی تا پاییز است و ممکن است پس از پاییز اتفاقات جدیدی رخ دهد.

حریرچی اضافه نمود: بازگشایی را نباد به حدبیشتر برسانیم و باید سلامت و معیشت مردم را در نظر داشته باشیم و تعادل رعایت گردد.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: نیمه فروردین بازگشایی را در کل کشور داشتیم، بیست و سوم فروردین در شهرستان ها داشتیم و سی ام در تهران رخ داد؛ دوره 5 روزه برای افزایش مراجعات سرپایی و دو هفته ای برای موارد بستری طی شده است و در این دوره دو هفته ای فرایند افزایشی نبوده است و مردم در بیشتر موارد رعایت می نمایند و خودشان تردد را کم نموده اند؛ بیشتر تذکرات شامل افرادی است که بهداشت را رعایت نمی نمایند.

وی اضافه نمود: 46 ایالت آمریکا بازگشایی را شروع نموده اند؛ در خیلی از ایالت ها مراجعه مردم بیش از مجوز دولت بوده است و این موضوع در سایر کشور های اروپایی نیز مشاهده می گردد که باید به واقعیات اجتماعی و تحمل مردم هم توجه داشت.

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره ارائه خدمات درمانی به صورت تله مدیسین گفت: برخی دانشگاه های علوم پزشکی ویزیت از دور در حال اجرا است و در خصوص تعرفه اطلاعی ندارم، اما تصور می کنم تعرفه جداگانه ای ندارد. بیشتر درمان های لازم احتیاج به حضور فیزیکی و معاینه دارد، با توجه به اینکه در بیشتر بیمارستان ها شرایط عادی حکمفرماست و بیمارستان ها بخش های خود را جدا نموده اند و در برخی بیمارستان ها بیماران کرونا پذیرش نمی شوند، با سرعت بیشتر باید آماده شویم تا مردم عادی مراجعه نمایند پس 90 درصد ظرفیت بیمارستانی ما آماده خدمت رسانی به مردم است و بیماری که احتیاج به معاینه فیزیکی دارد باید به بیمارستان مراجعه کند.

حریرچی در خصوص شرایط فعالیت رستوران ها نیز گفت: واقعیت این است که بیرون بر الزاماً به معنای بردن با پیک نیست، اما اگر سرو در محل رستوران انجام گردد، مضر است و باید جلوگیری گردد. از مردم درخواست می کنم، این موارد را حتماً اطلاع رسانی نمایند.

معاون کل وزارت بهداشت در ارتباط با شرایط دارو های بهبود کرونا، گفت: متاسفانه در شرایط کنونی با سونامی اطلاعات غلط در خصوص دارو های درمان کرونا روبرو هستیم و این شامل احاد جامعه اعم از مردم و پزشکان می گردد. اشتیاق مردم برای شنیدن خبر های خوب را درک می کنیم، اما نباید به امید های واهی دل بست.

وی گفت: دوره آنالیز شهرستان های سفید 5 روزه است و اگر درجایی که اعلام شد سفید است اتفاق خاصی نیفتد تا 14 روز شرایط سفید است، نسبت به چند هفته گذشته فرایند 60 الی 70 درصدی در بستری و مرگ داریم و اگر در فرایند نزولی مکانی 2 درصد بالا برود می توان گفت فرایند صعودی است، اما به معنای این نیست که این فرایند به 70 درصد رسیده است، دامنه صعود ها کم است.

معاون کل وزارت بهداشت اعلام کرد: در کل کشور ورند نزولی است و صعود ها کم رمق است.

حریرچی درباره آنتی بادی استخراجی از سرم افراد گفت: اقدامات خوبی صورت گرفته است. اما من تاکید می کنم که هنوز هیچ درمان اختصاصی و داروی اختصاصی برای ویروس کووید19 موجود نیست. درمان اصلی درمان مراقبتی است. به همین خاطر رعایت مسائل بهداشت فردی را تاکید می کنم.

وی در ارتباط با شروع به کار دوباره تور های گردشگری، گفت: تا آنجه که اطلاع دارم، ما مجوزی برای بازگشایی هتل ها نداده ایم. 80 تا 90 درصد موارد بیماری خصوصاً در بین جوانان بی علامت است که مخاطب اصلی تور های گردشگری هستند.

وی اضافه نمود: نباید موضوع کرونا را سیاسی کنیم و باید در این زمینه با شفافیت صحبت کرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره برنامه وزارت بهداشت برای تقویت نظام بیماری ها اضافه نمود: با توجه به اینکه در آینده ممکن است با پیک های قابل توجهی از کرونا توام با انفلوانزا روبرو شویم باید اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهیم، با توجه به اینکه هنوز نسبت تخت به جمعیت شرایط ایده آلی نداریم باید یک تعداد تخت آی سی یو در بخش های ویژه اختصاص دهیم و در برخی شهرستان ها ممکن است سی تی اسکن کافی نداشته باشیم که پیش بینی شده است و برنامه استراتژیک مناسب مبتنی بر توان داخلی تدوین شده و است و قسمت عمده یک میلیارد یورو به این موضوع اختصاص پیدا خواهد نمود.

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره نظارت بر استفاده از ماسک در مترو گفت: هر کسی سوار مترو می گردد باید ماسک داشته باشد از مردم درخواست می کنیم به این موضوع توجه نمایند و از نیروی انتظامی شهرداری و مترو خواهان رسیدگی به این موضوع هستیم هرچند می دانیم آن ها هم کمبود نیرو دارند و درخواست ما و رسانه ها باید منطبق بر توانایی رسانه ةا باشند همانطور که کادر بهداشت دچار فرسودگی می شوند کادر خدمات نیز باید دچار فرسودگی می شوند باید این موضوع نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی در خصوص شرایط تخصیص یک میلیارد یورو، اضافه نمود: از این مبلغ حدود 13 هزار میلیارد تومان برای مقابله با کرونا، 5 هزار میلیارد تومان صندوق بیمه بیکاری و…، دیده شده و امیدواریم بزودی در اختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد.

حریرچی در ارتباط با هزینه تست کرونا، گفت: در بخش دولتی رایگان است، در بخش خصوصی هزینه ای بین 350 تا 490 هزار تومان که عنوان می گردد، تقریباً درست است. البته در برخی از مراکز خصوصی معتبر، با هزینه 240 هزار تومان نیز این تست انجام می گردد. اما در بخش دولتی نباید هزینه ای دریافت گردد و در صورت مشاهده برخورد خواهد شد.

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره نحوه فعالیت و انجام تست کرونا در آزمایشگاه های خصوصی گفت: طبق بخشنامه وزارت بهداشت آزمایشگاه خصوصی مجاز هستند از نمونه های ارسالی وزارت بهداشت آزمایش بگیرد که تعرفه آن حدود 490 هزار تومان است. بر اساس بخشنامه وزارت بهداشت آزمایشگاه خصوصی فقط می توانند آزمایش های ارجاعی وزارت بهداشت را انجام دهند.

وی گفت: هنوز انجام اعمال زیبایی و فعالیت دندانپزشکی ها برای انجام غیر ضرور ممنوع است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "اگر فرایند نزولی کرونا حفظ گردد درباره بازگشایی دانشگاه ها تصمیم می گیریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر فرایند نزولی کرونا حفظ گردد درباره بازگشایی دانشگاه ها تصمیم می گیریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید