سالم ترین نان چیست؟
به گزارش وبلاگ قطب نما، یکی از مواد غذایی ای که بسیاری از مردم دوست دارند نان است. طعم آن بسیار خوب است اما اغلب پیغام هایی دریافت می کنیم که از نظر تغذیه ای بسیار بد هستند. رژیم های غذایی کامل حول محور قطع کامل نان و سایر کربوهیدرات ها وجود دارند این رژیم ها اشتباه هستند زیرا نان منبع خوبی از غلات کامل است.
به گزارش وبلاگ قطب نما به نقل از سی ان ان، بله، درست است: نان می تواند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل باشد و کربوهیدرات ها برای سلامتی بسیار مهم هستند. بر اساس مطالعه ای اجرا شده در سال 2017 میلادی مصرف روزانه دو تا سه وعده غلات کامل که در نان یافت می گردد می تواند ایده خوبی باشد زیرا می تواند از دیابت نوع 2، بیماری های قلبی - عروقی و سرطان روده بزرگ، پانکراس و معده جلوگیری کند.
ما برای عملکردمان به کربوهیدرات احتیاج داریم. کربوهیدرات ها غذای مغز هستند. اگر متوجه شدید زمانی که کربوهیدرات مصرف نکرده اید واقعا احساس تنبلی می کنید ممکن است دچار مه مغزی شده باشید و صرفا انرژی زیادی ندارید.
اگر در پی سالم ترین نان هستید باید عوامل زیادی را در نظر بگیرید، از جمله این که چه نوع نانی را خریداری می کنید چه چیزی را با آن می خورید و رابطه شما با آن تا چه مقدار متعادل و متوازن است.
گندم، سفید و خمیر ترش
آیا نوعی نان وجود دارد که مغذی تر از بقیه باشد؟ بستگی دارد شما در پی چه باشید. نان سالم به چه معناست؟ نان های گندم حاوی ویتامین، غلات کامل و فیبر بیش تری هستند و تاثیر منفی کم تری بر قند خون دارند که می تواند برای افرادی که مقاومت به انسولین دارند مفید باشد. برای کسانی که نگرانی در خصوص سلامت روده دارند پیشنهاد می گردد خمیر مایه را امتحان نمایند. خمیر ترش تخمیر می گردد فرآیندی که می تواند برای میکروبیوم های روده مفید باشد و اگر خمیر ترش به آهستگی تخمیر شده باشد می تواند باعث گردد تا گلوتن را راحت تر هضم کنید.
علاوه بر نوع نان نحوه تهیه آن نیز اهمیت دارد. در پی مواد ساده مانند آرد، آب، نمک و مخمر باشید به خصوص به این علت که به راحتی می توان سطوح بالاتری از قند و سدیم را در محصولات نان وارد کرد. اگر در پی فیبر بیشتری هستید غلات کامل راهکار هستند. علاوه بر این، آن چه با نان می خورید نیز اهمیت دارد.
اگر نگران قند خون هستید نان می تواند بخشی از یک وعده غذایی متعادل باشد به شرطی که چربی ها و پروتئین های سالم را به رژیم غذایی تان اضافه کنید. کربوهیدرات هایی مانند کربوهیدرات های موجود در نان می توانند به شما انرژی سریعی بدهند که اگر به تنهایی مصرف گردد از بین می رود اما افزودن پروتئین و چربی به حفظ حرکت شما یاری می نماید.
توصیه می گردد چه نان غلات کامل مصرف می کنید چه نان سفید همواره یک پروتئین و یک چربی همراه آن داشته باشید. برای مثال، اگر در حال درست کردن صبحانه هستید سعی کنید نان تست را با تخم مرغ، آووکادو یا کره بادام زمینی ترکیب کنید. اگر یک سالاد بزرگ با پروتئین برای شام مصرف می نماید همواره مطمئن شوید که کربوهیدرات هایی مانند یک تکه نان برای همراهی با آن وجود دارد.
در اینجا موضوع تعادل در عناصر رژیم غذایی مطرح شد. وجود این تعادل باعث می گردد انرژی و احساس خوبی داشته باشید.
منبع: فرارو