سنگ مصنوعی، تحولی در نمای ساختمان های امروزی
به گزارش وبلاگ قطب نما، پیشرفت صنعت ساختمان و شهرسازی از طرفی و از طرف دیگر سلیقه ها و علایق بشر باعث شده است که همیشه سنگ ها با طرح های تازه و البته مختلف احتیاج داشته باشیم. با گسترده تر شدن طرح های ساختمانی دیگر سنگ های طبیعی جوابگوی احتیاج بشر بوده است. پس فشار بازار باعث شد که ترکیب علوم مهندسی و هنر جایگزین بهتری برای این چالش پیدا کند. راه چاره تازه ایجاد خط فراوری سنگ مصنوعی بود. در سنگ مصنوعی با ترکیب مواد و عناصر مختلف امکان ساخت سنگ هایی با زیبایی منحصر به فرد و نمای یکدست و البته بدون تغییر در رنگ را ایجاد نمایند. در این نوع از سنگ ها می توان از قطعات فلزی، دانه های فسیلی یا قطعاتی از سنگ های قیمتی هم به عنوان بخشی از ساختار سنگ استفاده کرد.
سنگ مصنوعی چیست
سنگ مصنوعی ترکیبی از سنگ های طبیعی با مواد افزودنی هستند و مواد اولیه سنگ مصنوعی شامل ترکیباتی مانند سیمان و افزودنی هایی مانند پلیمرهایی است که باعث کم شدن وزن سنگ شده و فرایند نصب آن را تسهیل می نماید. ایده ساخت سنگ مصنوعی به علت بیشتر شدن زیبایی و تنوع طرح و رنگ در نمای داخلی و نمای بیرونی ساختمان ها، سنگ فرش ها و کفپوش ها و بعلاوه محوطه سازی بیرونی ایجاد شد. فراوری سنگ مصنوعی یک پاسخ به احتیاج سلیقه های مختلف در طراحی و فاکتورهای فیزیکی و مکانیکی با کیفیت و هزینه بهینه است. بعلاوه برای فراوری سنگ مصنوعی احتیاج به لوازم کمی مثل میز ویبره سنگ مصنوعی و میکسر سنگ مصنوعی احتیاج دارید که در یک کارگاه کوچک به راحتی جای میگیرند.
ویژگی های سنگ مصنوعی
یکی از ویژگی های مهم سنگ های مصنوعی وزن، ضخامت و قیمت کمتر آن ها است. بعلاوه برای آماده کردن یک سنگ طبیعی و استفاده آن در صنعت باید کارهای زیادی روی آن انجام گردد که اجرای فرایندهای آن هزینه بر می گردد.
با توجه به آن سنگ های مصنوعی دیگر احتیاجی به این فرایندها ندارند و در کنار آن می توان از طرح ها و رنگ های مختلف متناسب با سلیقه مشتری فراوری کرد.
نکته دیگری که در فراوری سنگ های مصنوعی وجود دارد این است که ضخامت کمتری دارند و می توان از آن ها در کاربری های خاص استفاده کرد. سنگ های مصنوعی به خاطر رس استفاده شده در آن ها آستانه بالایی برای تحمل گرما دارند. این ویژگی سنگ های مصنوعی را به گزینه مناسبی برای ساخت فضای خارجی و شومیه تبدیل نموده است. بعلاوه استفاده از سیمان در آن مانند دیگر محصولات سیمانی عمر مفید سنگ را افزایش داده است.
مزایای استفاده از سنگ مصنوعی
یکی از اصلی ترین مزایای سنگ مصنوعی که باعث شده است که مهندسان همیشه از آن استقبال نمایند، تنوع طرح و رنگ آن هاست که به زیبایی هر چه بیشتر فضاهای داخلی و بیرونی ساختمان یاری می نمایند و می تواند هر سلیقه ای را از خودشان راضی نمایند. در ادامه لیستی از مزایای سنگ های مصنوعی را می خوانیم:
به سادگی تمیز می گردد. در صورتی که لکه روی سنگ بیفتد، به سادگی می توانید آن را با صابون یا مواد پاک نماینده دیگر تمیز کنید.
در برابر گرد وغبار مقاوم است و امکان نفوذ مایعات در آن ها وجود ندارد. لکه های جوهر و سس را هم می توانید به سادگی از روی سنگ ها تمیز کنید.
در مقابل ضربه مقاوم است. در مقایسه با سنگ یا پلیمر، این سنگ ها از نظر ضدخش بودن دوام و ماندگاری بیشتری دارند. خراش ریز می تواند با ورقه های شنی از آن رفع گردد.
در مقایسه با سایر متریال موجود، سنگ مصنوعی در برابر گرما و حرارت دوام و مقاومت خوبی دارد. اما پیشنهاد ما این است که اشیا داغ را مستقیما روی سنگ مصنوعی قرار ندهید.
یکی از متریال مقاوم در برابر آتش است.
استاندارد خوبی در برابر مواد غذایی دارد و می توان مواد غذایی را مستقیما در تماس با آن ها قرار داد.
در سنگ مصنوعی می توان حفره هایی را برای عبور دادن لوله، سیم های برق و غیره ایجاد کرد.
برای ایجاد تناسب با دیگر اتصالات می توان در سنگ مصنوعی به سادگی شیارهایی ایجاد کرد.
می توان سنگ مصنوعی را به هر شکلی که می خواهید در بیاورید.
می توان سنگ مصنوعی را محکم تر از سنگ های طبیعی فراوری کرد.
سنگ مصنوعی قیمت مناسب تری نسبت به سنگ طبیعی دارد.
در سنگ مصنوعی همواری یکدست وجود ندارد. در نتیجه نگرانی در مورد سنگ مصنوعی با توجه به بستر هموار سنگ طبیعی نخواهید داشت.
سنگ مصنوعی نسبت به سائیدگی، مواد اسیدی، دماهای بالا، ضربه شدید، فشار، خم کردن و خاصیت نفوذ و حلال مقاومت خوبی دارد. تغییر شکل و چسبدگی آن شیوه های مخصوص به خودشان را دارند. از آنجایی که سطح این سنگ ها هیچگونه حفره ای ندارد، لکه های آب و روغن نمی توانند داخل آن نفوذ نمایند. در نتیجه این سنگ ها در برابر لکه ها هم مقاومت خوبی دارند. می توان سنگ مصنوعی را به هر شکلی درآورد و در نصب آن اتصال بدون مرز داشت به این ترتیب که با کنار هم قرار دادن قطعات کوچک با استفاده از چسب مخصوص و سپس با استفاده از پولیش مخصوص می توان سنگ ها را کنار هم قرار داد و یک سنگ بزرگ ایجاد کرد.
سنگ مصنوعی چگونه فراوری میگردد؟
سنگ مصنوعی از ترکیب ماسه طبیعی، سیمان و رزین پلیمری های طبیعی به دست می آید. وزن و قیمت تمام شده این سنگ ها از سنگ های طبیعی کمتر است. این سنگ ها از مصالح ساختمانی پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی است برای فراوری این سنگ ها به قالب سنگ مصنوعی، میز ویبره و گرم خانه ها احتیاج دارید.
راه اندازی خط فراوری سنگ مصنوعی
باید گفت که مراحل فراوری سنگ مصنوعی شامل 5 مرحله کلی است و سپس وارد عرصه بازار شده و به صورت گسترده به بازار عرضه می شوند.
در مرحله اول مواد اولیه فراوری نماینده سنگ با هم ترکیب می شوند. مواد اصلی فراوری سنگ مصنوعی شن و ماسه هستند که به صورت نیمه خشک و با نسبت سه به یک وارد میکسر شده و برای مدت 2 دقیقه کاملا با هم ترکیب می شوند.
بعد از اینکه شن و ماسه به خوبی با هم ترکیب شدند، کم کم آب را به ترکیب اضافه می کنیم تا ملات گلوله نگردد.
سپس به اندازه یک درصد وزن سیمان به ملات نهایی رزین اضافه می کنیم.
بعد از اینکه ملات شل شد، مواد را برای 5 دقیقه با هم ترکیب می کنیم تا ملات از دیواره میکسر جدا گردد.
در مرحله دوم ملات نهایی را داخل قالب می ریزیم و وزن ملات ریخه شده داخل هر قالب باید با هم مساوی باشند.
در مرحله سوم قالب ها روی میز ویبره می روند و برای 30 تا 40 ثانیه تحت ویبره قرار می گیرند.
در مرحله چهارم قالب ها داخل گرم خانه می روند.
در نهایت زمانی که قالب ها روی قفسه ها قرار بگیرند، روی آن ها را نایلون می کشیم.
حالا قالب ها باید برای 24 ساعت به حال خودشان بمانند.
دمای مناسب برای فراوری سنگ مصنوعی بین 25 تا 30 درجه است.
در مرحله آخر و بعد از اینکه قالب ها برای 24 ساعت در گرم خانه نگهداری شوند، قالب ها را بیرون آورده و ملات ها را از قالب جدا می کنیم.
برای آموزش جامع تر در مورد فراوری سنگ مصنوعی می توانید از دوره رایگان آموزش فراوری سنگ مصنوعی سبک سازان زرین نقش بهره ببرید. مشاوره رایگان 09126724611
تکنولوژی ساخت سنگ مصنوعی
متریالی که برای فراوری سنگ مصنوعی استفاده می شوند، برای کارهای داخلی و خارجی ساختمان چه در کف و چه در نما ایده آل هستند. تکنولوژی ترکیبی ویبره پرس هم مانند استفاده از مواد طبیعی سنگ در ترکیب آن از جمله مرمرها، سنگ های کلسیتی، گرانیت ها و سنگ های سیسیلی به همراه سیمان و اندازه کمیاب خواصی به سنگ می دهد که 75 درصد خواص سنگ طبیعی را دارند.
منبع: اتاق