طرز تهیه خورشت مرغ آبدار زعفرانی مجلسی

به گزارش وبلاگ قطب نما، مرغ را می توان به روش های مختلف پخت و در برنامه غذایی استفاده کرد اما یکی از مجذوب کننده ترین روش های پخت مرغ به شکل خورشت است. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه خورشت مرغ مراکشی را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه خروشت مرغ آبدار را که با زعفران خوش طعم تر شده و قابل استفاده به عنوان زرشک پلو با مرغ است را آنالیز می کنیم.

طرز تهیه خورشت مرغ آبدار زعفرانی مجلسی

مواد لازم برای تهیه خورشت مرغ آبدار

  • مرغ 7 تکه
  • فلفل دلمه 1 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • هویج 1 عدد
  • روغن به اندازه لازم
  • رب گوجه 1/5 قاشق غذاخوری
  • آب نیم لیتر
  • زعفران 2 قاشق چای خوری
  • نمک، فلفل و ادویه به اندازه لازم

طرز تهیه خورشت مرغ آبدار

1. سرخ کردن مرغ ها

اولین مرحله از طرز تهیه خورشت مرغ آبدار این است که تکه های مرغ را در اندازهی روغن که داخل ماهیتابه ریخته اید، بگذارید و تفت دهید تا رنگ تکه های مرغ ها طلایی گردد.

2. آماده کردن سبزیجات و اضافه کردن مرغ

بعد از این که مرغ سرخ شد، نوبت آن است که در ظرف مناسب پخت مرغ پیاز نگینی خرد شده را در اندازه کمی روغن سرخ کنید بعد به آن هویج خرد شده و فلفل دلمه ای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. در نهایت نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و بعد رب گوجه را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رب کاملا در روغن تفت داده گردد. وقتی رب خوب تفت خورد نوبت آن است که تکه های مرغ را داخل ظرف بگذارید و در مخلوط خوب هم بزنید تا کاملا رب به همه جای مرغ برسد در نهایت آب را اضافه کنید و اجازه دهید مرغ به مدت یک ساعت بپزد.

3. پخت نهایی خورشت مرغ

اکنون که مرغ تقریبا پخته است در قابلمه را باز کنید و زعفران دم کشیده را به همراه نوک قاشق چای خوری دارچین به قابلمه مرغ اضافه کنید و مجدد در قابلمه را ببندید تا به مدت نیم ساعت خورشت مرغ شما جا بیفتد. بعد از این زمان خورشت مرغ آبدار شما آماده است می توانید آن را همراه پلو آبکش شده یا پلو کته شده همراه کنید و میل کنید. نوش جان!

طرز تهیه زعفران دم کشیده را کتاب کاله با جزییات مطالعه کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه خورشت مرغ

خورشت مرغ آبدار را می توانید برای تهیه زرشک پلو با مرغ هم بهره ببرید. این خورش یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که هم می توانید با پلو هم با نان مصرف کنید. کافی است در پخت آن به نکات تهیه مرغ دقت کنید تا حاصل کار مرغی خوش طعم باشد.

استفاده از سبزیجات مختلف برای طعم دار کردن خورش مرغ

برای پخت و تهیه خورشت مرغ آبدار علاوه بر هویج و فلفل دلمه بخصوص اگر می خواهید این خورشت را با نان سرو کنید، می تواند متنوع تر باشد مثلا استفاده از سیب زمینی، ذرت، نخود فرنگی یا حتی کرفس می تواند گزینه خوبی برای تکمیل این خورش باشد.

نکات مهم برای گرفتن بوی زهم مرغ

ما در این دستور پخت با یاری هویج و البته ادویه ها بوی زهم مرغ را می گیریم اما اگر می خواهید از روش های مختلف بهره ببرید می توانید از اضافه کردن سیر یا زنجبیل هم یاری بگیرید. اما سوای این ها اگر فرصت دارید می توانید قبل از پخت مرغ را در مخلوط زعفران، آبلیمو و نمک بگذارید تا خوب بوی زهمش از بین برود.

سرو خورش مرغ آبدار در کنار پلو

خورشت مرغ را می توانید همراه با پلو یا نان مصرف کنید. اما اگر در کنار پلو سرو کردید یادتان باشد می توانید آن را با یک پلوی ساده همراه کنید یا با پلوهایی که چیزی داخلشان دارند مثلا همراه با باقالی پلو و شوید پلو. البته برترین گزینه استفاده از این خورشت به عنوان مرغ زرشک پلو با مرغ است.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه خورشت مرغ آبدار زعفرانی مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت مرغ آبدار زعفرانی مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید