فواید شگفت انگیز فندق برای سلامتی بدن
به گزارش وبلاگ قطب نما، فندق سرشار از مواد مغذی و پروتئین است. چربی ها، انواع ویتامین ها و مواد معدنی موردنیاز بدن نیز در این دانه به وفور یافت می شوند.
فندق یکی از انواع آجیل است که از درختی به همین نام می روید. این مغزدانه که به اشکال مختلف مانند خام، تفت داده یا پودر مصرف می گردد، فوایدی برای سلامت بدن دارد که در ادامه به بعضی از آن ها اشاره می گردد.
فندق سرشار از مواد مغذی و پروتئین است. چربی ها، انواع ویتامین ها و مواد معدنی موردنیاز بدن نیز در این دانه به وفور یافت می شوند. با بعضی از خواص فندق بیشتر آشنا شوید:
سرشار از مواد مغذی: از خواص فندق می توان به وجود مواد مغذی فراوان در آن اشاره نمود. هر چند مواد مغذی موجود در آن کالری زیادی دارند، اما سرشار از مواد مفید و چربی های سالم هستند. فندق حاوی اندازه زیادی ویتامین B 6، فولات، فسفر، پتاسیم و زینک (روی) است. از سایر خواص فندق می توان به وجود چربی های تک اشباع نشده و چربی های چندتایی غیراشباع، اسید های چرب اُمگا 6 و اُمگا 9 مانند اولئیک اسید اشاره نمود. هر اونس از فندق معادل 28 گرم است و 11/2 گرم فیبر فراوری می نماید که دارای 11 درصد RDI است. ناگفته نماند که فندق حاوی فیتیک اسید نیز هست. این ماده مانع جذب مواد معدنی، نظیر آهن و روی می گردد.
مفید برای قلب: تحقیقات نشان می دهد که فندق برای سلامت قلب بسیار مفید است. وجود آنتی اکسیدان و اسید های چرب سالم، ظرفیت آنتی اکسیدانی فندق را افزایش می دهد و سطح کلسترول خون را پایین می آورد. پژوهشی یک ماهه روی 21 نفر با سطح کلسترول بالا اجرا شده است. این افراد 18 تا 20 درصد از کالری روزانه شان را از مصرف فندق به دست می آوردند. نتیجه پژوهش نشان می داد که کلسترول، تری گلیسیرید و کلسترول بد یا LDL در آن ها کاهش داشته است. شرکت نمایندگان در این پژوهش در خاتمه تحقیق، از نظر سلامت عروق و رگ ها و نشانگر های تورم در خون نیز بهبود یافته بودند.
حاوی آنتی اکسیدان: فندق مقادیر زیادی آنتی اکسیدان دارد. آنتی اکسیدان بدن را از استرس اکسیداتیو دور نگه می دارد. استرس اکسیداتیو می تواند موجب تخریب ساختار سلول، تسریع پیری، سرطان و بیماری های قلبی گردد. فراوان ترین آنتی اکسیدان های موجود در فندق به عنوان ترکیبات فنولیک شناخته می شوند. پژوهش ها ثابت نموده اند که این ترکیبات مانع از التهاب و باعث کاهش کلسترول در بدن می شوند.
ضمن اینکه برای سلامت قلب مفید هستند و در برابر سرطان ها از بدن محافظت می نمایند. مطالعه ای 8 هفته ای نشان داد که مصرف فندق بدون پوست یا با پوست، به شکل محسوسی مانع از استرس اکسیداتیو می گردد و کسانی که در این 8 هفته فندق مصرف نموده اند، نسبت به کسانی که فندق مصرف ننموده اند، کاهش محسوسی در استرس اکسیداتیو داشته اند.
خواص ضد سرطانی: وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی، ویتامین ها و مواد معدنی می تواند به فندق خواص و ویژگی های ضدسرطانی ببخشد. در میان سایر آجیل ها مانند پسته و گردو و…، فندق بیشترین اندازه از آنتی اکسیدان های موسوم به پروآنتوسیانیدین ها را داراست. آزمایش های کِشت و انجام آزمایش روی بعضی از حیوانات نشان داده است، پروآنتوسیانیدین ها می توانند به جلوگیری و درمان بعضی از انواع سرطان یاری نمایند. به نظر می رسد که آن ها می توانند از استرس اکسیداتیو جلوگیری نمایند.
علاوه بر اینها، وجود ویتامین E نیز از خواص فندق به شمار می رود که آنتی اکسیدانی قوی است و به حفاظت سلول ها در برابر تخریبی که باعث ایجاد یا پیشرفت سرطان می گردد یاری می نماید. هر 28 گرم فندوق، 87 درصد RDI برای منیزیم فراهم می نماید.
کاهش سطح قند خون: آجیل های مختلفی، چون گردو و بادام باعث کاهش سطح قند خون می شوند. مطالعات اندکی نیز این موضوع را درباره فندق تایید می نمایند. مطالعه ای تاثیر فندق بر سطح خون را هنگام ناشتایی بر 48 فرد مبتلا به دیابت نوع دوم آنالیز کرد. از این 48 نفر، نیمی از افراد، از فندق به عنوان میان وعده استفاده نموده بودند و نیمی دیگر نیز به عنوان گروه کنترل آنالیز شدند.
بعد از 8 هفته، افرادی که فندق مصرف می کردند، هنگام ناشتایی، کاهش محسوسی در سطح خون خود نداشتند. مطالعه دیگری روی 50 نفر مبتلا به سندروم متابولیک صورت گرفت و در آن، به افراد حاضر در پژوهش، ترکیبی از 30 گرم آجیل مختلف شامل 15 گرم گردو، 7/5 گرم بادام و 7/5 گرم گردو داده شد. بعد از 12 هفته، کاهش محسوسی در سطح انسولین ناشتای افراد دیده شد.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرادید