3 طرز تهیه شیرینی برشتوک نخودچی ساده و شکلاتی بدون فر و قالب
به گزارش وبلاگ قطب نما، شیرینی برشتوک نخودچی از آن دسته شیرینی ها و دسرهای اصیل و سنتی ایرانی است که هم برای اعیاد مختلف آن را درست می کنند و هم برای میان وعده بچه ها و پذیرایی از مهمان. برشتوک یک شیرینی خانگی مقوی و سالم است. شیرینی برشتوک جزو است. شیرینی برشتوک نخودچی را به دو صورت ساده و رنگی با شکلات درست می کنند. برای درست کردن شیرینی برشتوک نخودچی به فر نیازی ندارید. طرز تهیه برشتوک نخودچی ساده و شکلاتی را از در بخوانید.
طرز تهیه شیرینی خانگی برشتوک نخودچی ساده و شکلاتی
زمان آماده سازی مواد: 40 دقیقه
زمان آماده شدن برشتوک: 2 تا 3 ساعت
مواد لازم برای تهیه برشتوک
- آرد نخودچی: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
- پودر قند: ½ لیوان فرانسوی دسته دار
- روغن جامد: ½ لیوان فرانسوی دسته دار (می توانید از 70 گرم کره استفاده کنید)
- پودر هل و دارچین: ½ قاشق چای خوری (به جای پودر هل از پودر زنجبیل می توانید استفاده کنید)
- زعفران دم کرده غلیظ: 1 قاشق چای خوری
- شکلات قهوه ای یا سفید: یک تخته
مراحل طرز تهیه برشتوک با قالب سیلیکونی
برشتوک یکی از است که با مواد ساده ای تهیه می شود و نیازی به فر ندارد. این شیرینی خوشمزه را می توانید به راحتی در خانه با مواد ارزان و در دسترس تهیه کنید. برای آموزش مراحل تهیه این شیرینی عید، دستورالعمل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: شکلات را آماده کنید
برای درست کردن شیرینی برشتوک نخودچی شکلاتی ابتدا باید شکلات را به آب کنید. اگر هم می خواهید شیرینی برشتوک نخودچی را ساده درست کنید این مرحله آماده کردن شکلات حذف می شود.
پس شکلات را به روش بن ماری آب کنید و در قالب های سیلیکونی که برای شیرینی برشتوک آماده کرده اید بریزید. هر قالب را تا نیمه از شکلات آب شده پر کنید و در یخچال بگذارید تا شکلات سفت شود.
قالب سیلیکونی نیازی به چرب کردن ندارد. برای خرید انواع می توانید به فروشگاه های زنجیره ای به صورت حضوری مراجعه کنید یا به روش تلفنی و اینترنتی آن را سفارش دهید.
مرحله دوم: آرد نخودچی را آماده کنید
در این فاصله آرد نخودچی را ابتدا الک کنید و سپس در یک ماهیتابه بریزید و روی شعله ملایم گاز تفت بدهید. فقط کافی است که رنگ آرد نخودچی طلایی شود. آرد نخودچی زود می سوزد پس مراقب باشید. می توانید خودتان نخودچی را در خانه آسیاب و به آرد تبدیل کنید که در این صورت نتیجه کار عالی می شود.
انواع از جمله آرد نخودچی را می توانید از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای به صورت تلفنی، حضوری و اینترنتی خریداری کنید.
مرحله سوم: کره یا روغن را اضافه کنید
وقتی آرد نخودچی طلایی رنگ شد روغن جامد یا کره را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد و روغن یکدست شوند. اگر احساس کردید کمی دیگر روغن نیاز دارید اضافه کنید. در نهایت باید رنگ آرد و روغن قهوه ای روشن شود.
و را از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای به صورت اینترنتی، حضوری و تلفنی می توانید خریداری کنید.
مرحله چهارم: چاشنی ها و طعم دهنده ها را اضافه کنید
ترکیب آرد نخودچی و روغن را از روی گاز بردارید و به آن پودر قند، هل، دارچین و در صورت تمایل زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید. این ترکیب را تند تند هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط و یکدست شوند. برای خرید ، و می توانید از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای به صورت تلفنی، اینترنتی و حضوری اقدام کنید.
مرحله پنجم: شیرینی ها را در قالب بریزید
حالا قالب های شیرینی برشتوک را از یخچال بیرون بیاورید و در هر قالب که نیمی از آب با شکلات آب کرده پر شده مایه شیرینی برشتوک را بریزید. با ته قاشق خوب مایه برشتوک را فشار کنید تا صاف و یکدست شود. قالب ها را 1 ساعت در یخچال بگذارید تا شیرینی کاملا ببندد و سفت شود.
اگر هم شیرینی برشتوک ساده دارید باز هم به همین ترتیب عمل کنید با این تفاوت که آن لایه شکلاتی زیرین را دیگر ندارید. برای تزیین شیرینی برشتوک نخودچی از پودر نارگیل یا پودر پسته، بادام، فندق و… می توانید استفاده کنید.
اگر می خواهید برشتوک رنگی داشته باشید از شکلات رنگی مثل شکلات توت فرنگی، نعنا و… استفاده کنید. ، و را از فروشگاه های زنجیره ای به صورت تلفنی، اینترنتی و حضوری خریداری کنید.
طرز تهیه شیرینی برشتوک عروس (بدون قالب)
برای درست کردن شیرینی برشتوک نخودچی برای عروس بدون قالب به این ترتیب عمل کنید: اگر قالب سیلیکونی ندارید از قالب یخ معمولی که همه در خانه یک یا دو عدد از آن دارند، استفاده کنید.
برای این کار بهتر است اگر می خواهید برشتوک شکلاتی درست کنید لایه اول شکلات نباشد. قالب را با کمی روغن چرب کنید، لایه اول را مایه برشتوک بریزید و سپس قالب را به مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را خوب بگیرد.
سپس قالب را از یخچال خارج کنید و به آرامی قالب را کنار سطح کارتان بکوبید تا برشتوک از قالب جدا شود. برشتوک ها را در ظرف مورد نظرتان بچینید. سپس روی برشتوک شکلات آب کرده به روش بن ماری و پودر پسته و بادام و… بریزید و دوباره در یخچال بگذارید تا شکلات سفت شود.
برای ریختن شکلات هم از قاشق و هم از قیف ماسوره یا قیفی که خودتان با کیسه فریزر درست کرده اید می توانید استفاده کنید.
مقاله طرز تهیه شیرینی نخودچی مجلسی زعفرانی را هم بخوانید.
طرز تهیه برشتوک لوزی
برای تهیه برشتوک لوزی، بعد از آماده کردن مایه شیرینی، آن را در یک ظرف پیرکس بریزید و روی آن را با قاشق صاف کنید. سپس با یک چاقوی تیز، به شکل لوزی ها با اندازه دلخواه برش بزنید. ظرف را در یحچال برای چند ساعت قرار دهید تا خودش را بگیرد. سپس آن را سرو کنید.
سوالات متداول
برشتوک با چه آردی درست می شود؟
برای طرز تهیه برشتوک اصیل از آرد نخودچی استفاده می شود ولی می توانید از آرد گندم هم به صورت مخلوط شده با آرد نخودچی برای طرز تهیه برشتوک استفاده کنید. در این روش باید آرد گندم و آرد نخودچی را جداگانه تفت دهید. نسبت آرد نخودچی هم باید حداقل 2 برابر آرد گندم باشد. تنها در این صورت بافت شیرینی پوک و خوشمزه می شود.
چرا لایه های برشتوک از هم جدا می شود؟
اگر می خواهید برشتوک دو رنگ یا شکلاتی درست کنید، باید ابتدا شکلات را بن ماری کنید و در قالب بریزید و اجازه دهید سرد شود. سپس لایه خمیری برشتوک را وقتی ولرم است، به آن اضافه کنید. هم شکلات و هم لایه برشتوک نباید زیاد داغ باشند، چون داخل هم حل شده و از حالت دو رنگ خارج می شوند.
منبع: افق کوروش