طرز تهیه دسر ماقوت بستنی زعفرانی سنتی و مجلسی
به گزارش وبلاگ قطب نما، دسر ماقوت بستنی یکی از و ایرانی است که بافتی لطیف و طعمی شبیه به دارد. برای طرز تهیه دسر ماقوت بستنی از روش های مختلفی استفاده می گردد، اما این دسر ایرانی را هر طور که درست کنید، باز هم طعم بی نظیری دارد. در این مقاله از در می توانید با طرز تهیه ماقوت بستنی به روش مجلسی و با طعمی بی نظیر آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص ماقوت بستنی زعفرانی پاسخ خواهیم داد.
طرز تهیه دسر ماقوت بستنی زعفرانی
مدت زمان آماده سازی: 20 دقیقه
مدت زمان پخت دسر ماقوت بستنی: 20 دقیقه
کالری هر 100 گرم دسر ماقوت بستنی: 270 کالری
مواد لازم برای طرز تهیه ماقوت بستنی با شیر
- شیر: 2/5 لیوان فرانسوی دسته دار
- شکر: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
- نشاسته ذرت: 3 قاشق غذاخوری
- پور ژلاتین: 3 قاشق غذاخوری
- گلاب: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
- بستنی لیوانی: 2 عدد
- زعفران: به اندازه لازم
مراحل طرز تهیه ماقوت با نشاسته ذرت
طرز تهیه ماقوت با نشاسته ذرت و بستنی یکی از محبوب ترین روش های درست کردن خوشمزه است. اضافه کردن گلاب و زعفران به این دسر عطر و طعم بی نظیری می بخشد و طعم این دسر را به بستنی سنتی زعفرانی نزدیک می نماید. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه دسر ماقوت بستنی زعفرانی آشنا شوید.
مرحله اول؛ ترکیب کردن مواد دسر ماقوت
در اولین مرحله از طرز تهیه ماقوت بستنی زعفرانی باید در یک قابلمه شیر، شکر و نشاسته ذرت را با هم ترکیب کنید. سپس با یاری همزن دستی همه مواد را خوب هم بزنید تا نشاسته و شکر در شیر حل شوند. در این مرحله باید شیر کاملاً سرد باشد تا نشاسته به خوبی در آن حل گردد.
در صورت تمایل شما می توانید انواع، و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.
مرحله دوم؛ جوشاندن مواد دسر ماقوت
بعد از ترکیب کردن مواد دسر، باید قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید. شعله گاز باید روی حرارت کم تا میانه تنظیم گردد و تا زمانی که غلظت مواد شبیه به یا کمی رقیق تر از آن گردد، باید به هم زدن ادامه دهید. سپس شعله گاز را خاموش کنید و به سراغ مرحله بعد بروید.
مرحله سوم؛ آماده کردن ژله برای ماقوت
در این مرحله از طرز تهیه ماقوت بستنی قالبی با نشاسته ذرت باید ژلاتین را با آب سرد ترکیب کنید و خوب هم بزنید. سپس ظرف ژلاتین را روی بخار کتری قرار دهید و هم بزنید تا ذرات ژلاتین به طور کامل در آب حل گردد.
مرحله چهارم؛ ترکیب کردن همه مواد دسر ماقوت
در این مرحله از درست کردن دسر ماقوت زعفرانی با طعم بستنی سنتی باید صبر کنید تا ژلاتین کمی خنک گردد و بستنی نیز به دمای محیط برسد. سپس می توانید گلاب، بستنی و زعفران را به ژلاتین اضافه کنید و سپس مواد را هم بزنید.
به خاطر داشته باشید که اگر بستنی یخی و سرد را به ژله گرم اضافه کنید، بستنی حالت گلوله ای پیدا می نماید. بنابراین بستنی را از قبل ز فریزر خارج کنید و کمی صبر کنید تا ژله خنک گردد، سپس آن ها را با هم ترکیب کنید.
در نهایت می توانید ترکیب ژلاتینی را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید. می توانید ، ، و مثل گلاب را با بالاترین کیفیت به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های همیشه تخفیف تهیه کنید.
مرحله پنجم؛ ریختن دسر ماقوت در قالب
بعد از این که مواد دسر ماقوت بستنی آماده شد، یک قالب سیلیکونی را انتخاب کنید و کف و دیواره های قالب را با کمی روغن چرب کنید. سپس مواد دسر را داخل قالب بریزید و آن را برای 5 تا 6 ساعت در یخچال قرار دهید تا آماده گردد.
بعد از این که دسر کاملاً سفت شد و خودش را گرفت، می توانید آن را روی سینی یا ظرف مورد نظرتان برگردانید و بعد با خلال پسته و خلال بادام یا هر چیزی که دوست دارید آن را تزیین کرده و سرو کنید. می توانید و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع بستنی با طعم های مختلف در خانه
نکات و فوت و فن های طرز تهیه دسر ماقوت بستنی مخملی
*برای تهیه دسر ماقوت بستنی مخملی می توانید به میزانی از زعفران بهره ببرید که رنگ دسر شما زیبا گردد. از قلم نیاندازید که زعفران روی رنگ و طعم دسر شما تأثیر می گذارد، بنابراین طوری زعفران اضافه کنید که دسر شما خوشرنگ و خوش عطر گردد.
*در صورت تمایل می توانید دسر ماقوت بستنی زعفرانی را با گل سرخ، پودر نارگیل، پودر قند، پودر پسته و دارچین تزیین کنید. در صورت تمایل می توانید ، ، و سایر چاشنی ها و افزودنی شیرینی پزی را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه تهیه کنید.
*در طرز تهیه ماقوت بستنی سنتی زعفرانی می توانید اندازهی وانیل نیز به مواد دسر اضافه کنید تا دسر شما خوش عطرتر گردد. می توانید را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های بخرید.
*قبل از اضافه کردن زعفران به دسر ابتدا آن را با اندازهی آب جوش ترکیب کنید و صبر کنید تا زعفران رنگ بگیرد و سپس به دسر اضافه کنید تا دسر شما خوشرنگ تر گردد.
*بعضی افراد در طرز تهیه دسر ماقوت بستنی از خامه نیز استفاده می نمایند. در صورت تمایل می توانید خامه رقیق شده را همراه با بستنی آب شده به ژلاتین اضافه کنید و سپس به سایر مواد دسر اضافه کنید. اگر برای تهیه این دسر به خامه احتیاج دارید، می توانید انواع را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید
*در طرز تهیه ماقوت بستنی با نشاسته ذرت غلظت دسر باید شبیه به فرنی گردد.
*برای ماقوت بستنی زعفرانی مخملی می توانید بعد از آماده شدن دسر، اندازهی بیسکویت را به صورت آرد درآورید و روی دسر الک کنید تا حالت مخملی پیدا کنید. اگر دوست دارید دسر ماقوت بستنی مخملی شما رنگی گردد، می توانید پودر بیسکویت را با کمی زعفران ترکیب کنید و سپس آن را در سینی پهن کنید تا خشک گردد.
در نهایت می توانید پودر بیسکویت را روی دسر الک کنید. برای تهیه با طعم های مختلف از فروشگاه های زنجیره ای به صورت آنلاین، تلفنی یا حضوری اقدام کنید.
*قبل از برگرداندن دسر ماقوت بستنی از قالب بهتر است آن را از یخچال خارج کنید و برای 1 تا 2 ساعت در دمای آشپزخانه قرار دهید. سپس با یاری لبه چاقو کناره های دسر را از قالب جدا کنید و آن را برگردانید.
*بهتر است قبل از این که دسر ماقوت بستنی را داخل بشقاب بریزید، آن را کمی خیس کنید. سپس دسر را روی بشقاب برگردانید. این کار موجب می گردد تا اگر دسر در جای مناسبی از بشقاب قرار نگرفت، بتوانید به راحتی آن را جابجا کنید.
*توجه داشته باشید که برای درست کردن ماقوت بستنی نشاسته ذرت را باید با شیر سرد ترکیب کنید. قبل از قرار دادن مواد دسر روی حرارت نشاسته را کاملاً ترکیب کنید و بعد شعله گاز را روشن کنید.
سوالات متداول
برای تهیه دسر ماقوت بستنی زعفرانی از چه بستنی استفاده می گردد؟
در طرز تهیه ماقوت بستنی زعفرانی بهتر است از بستنی ساده یا وانیلی بهره ببرید.
طرز تهیه دسر ماقوت بستنی دو رنگ چگونه است؟
برای تهیه دسر ماقوت بستنی دو رنگ باید قبل از اضافه کردن زعفران به دسر، مواد دسر را به دو نیم تقسیم کنید. سپس به نیمی از آن زعفران بزنید و بقیه مواد را به صورت سفید بگذارید. حالا باید ابتدا لایه سفید یا زعفرانی را در قالب بریزید و بعد از این که دسر کمی سفت شد، لایه بعدی را اضافه کنید.
طرز تهیه ماقوت مشهدی چگونه است؟
ماقوت یک دسر سنتی متعلق به مشهد است که برای تهیه آن از ترکیب شکر، گلاب، نشاسته گل و زعفران استفاده می گردد. این دسر احتیاج به بستنی و ژلاتین ندارد و طعم فوق العاده لذیذی دارد.
منبع: افق کوروش