دستور تهیه محلبی با رنگ ها و طعم های مختلف

به گزارش وبلاگ قطب نما، آیا می دانید محلبی یا مهلبیه (Muhallabia) چیست و چطور می توان آن را درست کرد؟ خواندن دستور تهیه این دسر می تواند شما را قانع کند که آن را تبدیل به یکی از دسرها یا میان وعده های همیشگی تان کنید و طعم های مختلف آن مثل شکلاتی، زعفرانی، قالبی و... را درست کنید.

دستور تهیه محلبی با رنگ ها و طعم های مختلف

وبلاگ قطب نما | سرویس آشپزی - اگر به آشپزی بین المللی علاقه داشته باشید حتما نام محلبی را شنیده اید. دسری شبیه فرنی یا پودینگ که هم راحت تهیه می گردد هم مواد اولیه آن در دسترس است. در این مطلب شما با روش تهیه این دسر دلپذیر آشنا می شوید. در عین حال که متوجه می شوید چگونه با اضافه کردن افزودنی های مختلف طعم های متفاوتی از آن را تهیه کنید و کدبانوگری تان را به رخ مهمانان و دیگر اعضای خانواده بکشید.

در این مطلب می خوانید:

  • معرفی محلبیه، دسری عربی-ترکی
  • طرز تهیه محلبی
  • تهیه با پودر آماده

معرفی محلبیه، دسری عربی-ترکی

محلبی یا مهلبیه (Muhallabia) یک دسر عربی-ترکی و یکی از انواع پودینگ است که از نظر طعم و دستور تهیه شباهت زیادی به فرنی دارد. گفته می گردد که این خوراک را شخصی به نام دورس بابلی برای مهلب بن مغیره (که احتمالا یک والی بوده است) اختراع و از آن برای رفع کردن حس تهوع استفاده نموده است.

طبع این دسر اگر با شیر گاو، آرد برنج یا برنج نیم دانه، هل و گلاب تهیه گردد مانند فرنی گرم و تر است. این دسر نه تنها خون ساز بوده، بلکه باعث تقویت قوای جنسی آقایان نیز می گردد و در بهبود سرفه های خشک و یبوست موثر عمل خواهد نمود.

ولی امروزه این دسر عربی-ترکی را با شیر، نشاسته ذرت و شکر تهیه می نمایند. شما می توانید این دسر را با افزودنی های گوناگونی مثل زعفران، کاکائو، پودر مغزها مثل پودر پسته، اسانس های مختلف و… تهیه نموده و یک تنوع حسابی در صبحانه یا میان وعده های اعضای خانواده ایجاد کنید.

طرز تهیه محلبی

مواد لازم لازم برای تهیه این دسر را در جدول زیر مشاهده می کنید.

مواد لازم
شیر4 لیوان
آرد ذرت4 قاشق غذاخوری
گلاب2 قاشق غذاخوری
شکرنصف لیوان
موز حلقه شده (دلخواه)یک عدد
خلال پسته (دلخواه)به مقدار دلخواه

چند نکته:

  • یک بار که این دسر را درست کردید می فهمید که این میزان غلظت برای شما ایده آل هست یا خیر. پس از آن می توانید بسته به سلیقه تان میزان نشاسته ذرت را یک قاشق غذاخوری کم یا زیاد نموده یا شیر را اضافه یا کم کنید.
  • دیده شده که در بعضی دستورات از میزان نشاسته ذرت یکی دو قاشق کم می نمایند و آرد معمولی اضافه می نمایند. گاهی هم کلا نشاسته ذرت را با آرد ذرت جایگزین می نمایند. ولی تجربه ثابت نموده که نشاسته ذرت بافت لطیف تری به دسر می دهد.
  • می توانید گلاب را حذف نموده و به جایش از 10 قطره اسانس بهار نارنج بهره ببرید.
  • اگر تمایل دارید این دسر را وانیلی تهیه کنید گلاب را حذف نموده و به جای آن 1/4 قاشق مرباخوری وانیل اضافه کنید. توجه داشته باشید که اضافه کردن وانیل زیاد باعث تلخی دسر شما می گردد.
  • اگر می خواهید آن را کاکائویی درست کنید بسته به سلیقه تان به مواد بالا 2 تا 3 قاشق غذاخوری پودر کاکائو و 100 تا 200 گرم خامه اضافه کنید. میزان شکر را بسته به سلیقه خودتان تنظیم نمایید.
  • برای تهیه این دسر با طعم زعفرانی گلاب را از مواد اولیه حذف نموده و به موادتان 2 تا 3 قاشق مرباخوری زعفران دم نموده غلیظ اضافه کنید.
  • شما می توانید با افزودن 2 الی 3 ورق ژلاتینی به مواد اولیه، مهلبیه قالبی تهیه کنید.

دستور تهیه:

  1. در اولین قدم شما باید نشاسته ذرت را در شیر سرد حل کنید تا گلوله نگردد. برای این کار شیر و نشاسته را در ظرفی که می خواهید در آن دسر را درست کنید (که ترجیحا بهتر است یک ظرف نچسب باشد) بریزید و با چنگال این مخلوط را بزنید. در این مخلوط نباید حتی یک گلوله نشاسته هم وجود داشته باشد!
  2. پس از این کار شکر را اضافه نموده و تا جایی که شکر کاملا حل بگردد مخلوط را هم بزنید.
  3. اگر دوست داشتید دسر شما کاکائویی باشد در این مرحله باید پودر کاکائو را اضافه کنید.
  4. حالا ظرف تان را روی حرارت ملایم بگذارید و مرتب مخلوط را هم بزنید تا ته نگیرد.
  5. بعد از 4 الی 5 دقیقه مخلوط شما آغاز به غلیظ شدن می نماید. بعضی افراد بلافاصله پس از غلیظ شدن مایه را از روی حرارت برمی دارند. بعضی دیگر معتقد هستند که نشاسته باید پخته گردد و صبر می نمایند تا مخلوط آغاز به حباب زدن کند.
  6. توجه داشته باشید که اگر می خواهید به این دسر خامه اضافه کنید باید آن را در لحظات پایانی که ظرف روی گاز است اضافه کنید. بعضی افراد در این مرحله بنا به سلیقه شان چند تکه شکلات سفید هم در دسر حل می نمایند.
  7. وقتی که دیگر ظرف شما روی حرارت نیست باید سریع گلاب (وانیل، زعفران یا هر اسانسی که برای دسر انتخاب کردید) را به مخلوط اضافه نموده و بهم بزنید. اضافه کردن این مواد در لحظات پایانی باعث می گردد که عطرشان بهتر حفظ بگردد.
  8. توجه داشته باشید که اگر می خواهید مهلبیه قالبی درست کنید باید قبلش ورقه های ژلاتینی تان را در آب خیس نموده باشید، بعد در این مرحله (یعنی وقتی که ظرف را از روی حرارت برداشته اید و حباب ها فروکش نموده اند) باید ورق های ژلاتین را اضافه کنید.
  9. این دسر عربی-ترکی وقتی سرد بگردد غلیظ می گردد. پس باید ظرفی که می خواهید دسرتان را در آن سرو کنید از قبل آماده نموده باشید. در حالی که بیسکوییت، موز، یا هر میوه دیگری را ته ظرف چیده اید.
  10. حالا دسر را خیلی آرام درون ظرف بریزید تا موادی که ته ظرف ریخته اید روی دسر شناور نشوند.
  11. کمی صبر کنید تا دسر شما رویه بسته و تحمل وزن تزیینات شما را دارد پودر یا خلال پسته را روی آن بریزید. توجه داشته باشید که اگر دسر شما رقیق یا داغ است تزیینات شما را در خودش غرق می نماید! پس اندکی صبر کنید تا خنک گردد.

طرز تهیه مهلبیه با پودر آماده

برای تهیه این دسر عربی-ترکی با پودر آماده به دستور درج شده روی خود پاکت دقت کنید. معمولا شما باید محتوای بسته را در شیر سرد حل نموده و بعد ظرف را روی حرارت قرار دهید. توجه داشته باشید که نباید محتویات پاکت گلوله شوند. میزان شیر هم بسته به میزان پودر شما متفاوت است ولی معمولا 2 لیوان شیر کفایت می نماید.

سخن آخر

در این مطلب شما علاوه بر تهیه محلبی روش هایی برای ایجاد تنوع در آن را هم یاد گرفتید. حالا می توانید تک تک این روش ها را امتحان کنید و ببینید که کدام شان با سلیقه شما سازگارتر هستند. اگر از این دسر خوش تان می آید، پیشنهاد می کنیم به مطلب طرز تهیه محلبی زعفرانی؛ دسر ترکیه ای نیز مراجعه کنید و یک دسر سنتی و لذیذ تهیه کنید. شما تا به حال این دسر عربی-ترکی را درست نموده اید؟ دستور پخت شما چیست؟ از قلم نیاندازید نظرات و تجربیات خود را با ما و سایر همراهان وبلاگ قطب نما به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com

به "دستور تهیه محلبی با رنگ ها و طعم های مختلف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور تهیه محلبی با رنگ ها و طعم های مختلف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید