رونمایی ستاره شناسان از بزرگ ترین دوربین دیجیتال دنیا

به گزارش وبلاگ قطب نما، بزرگ ترین دوربین دیجیتال دنیا برای ستاره شناسی، ارتفاعی بیشتر از یک خودرو دارد؛ تعداد پیکسل های آن برابر با 266 دوربین آیفون است و برای مطالعه کهکشان ها به کار خواهد رفت.

رونمایی ستاره شناسان از بزرگ ترین دوربین دیجیتال دنیا

بزرگ ترین دوربین دیجیتال جهان با ارتفاع 1.65 متر در آزمایشگاه ملی شتاب دهنده اِسلَک در کالیفرنیا رونمایی شد.

این دوربین در سرانجام سال 2024 در رصدخانه وِرا رابین بر فراز قله سِرو پاچون در شیلی نصب خواهد شد. در خانه خود در رشته کوه های آند، این دوربین در قالب بخشی از برنامه ای به نام میراث نقشه برداری فضا و زمان (LSST) در مدت 10 سال، نزدیک به 20 میلیارد کهکشان را ثبت و لیست بندی خواهد نمود.

چندین ترابایت داده ای که هر شب به وسیله دوربین LSST جمع آوری می شوند، دانش ما از کیهان را توسعه خواهند داد و به پژوهشگران در رمزگشایی از طبیعت ناشناخته ماده تاریک و شناخت بهتر از فرایند شکل گیری کهکشان ها یاری خواهند کرد.

دوربین LSST مانند هر دوربین دیجیتال دیگری کار می نماید، با این تفاوت که خیلی بزرگتر است. 189 حسگر موجود در آن، نور منتشر شده از اجرامی چون ستارگان را می گیرند و به سیگنال های الکتریکی تبدیل می نمایند که می توانند تصاویر دیجیتال ایجاد نمایند. هر حسگر اضلاعی به طول 42 میلی متر داشته و پیکسل های بیشتری نسبت به یک آیفون 13 دارد. در مجموع، تصاویر این دوربین 3.2 گیگاپیکسل داشته و رزولوشن کافی برای ثبت یک توپ گلف از فاصله 24 کیلومتری را دارد. بزرگ ترین لنز به کار رفته در آن، قطری معادل 1.57 متر دارد که بزرگ ترین نمونه از نوع خود است که تا به امروز ساخته شده است.

وینسنت ریُوت، مدیر پروژه دوربین LSST می گوید ساخت حسگر های این دوربین بسیار هزینه بر بوده و کوچک ترین ناهمترازی در آن ها موجب آسیب دیدنشان می شد. به همین علت، نصب آن ها در کنار یکدیگر، مانند پارک کردن لامبورگینی ها در فاصله چند میلیمتری از یکدیگر بوده است.

در سال 2020، پیش از نصب لنز ها و شاتر ها روی دوربین، پژوهشگران اسلک، حسگر ها را با ثبت تصاویری از اشیای مختلف، از جمله یک گل کلم رومی، از میان یک حفره آزمودند.

آرایه حسگر های دوربین LSST ، گل کلم رومی درون جعبه دارای حفره ، قرار دادن جعبه زیر سنسور و تصویر نهایی ثبت شده از گل کلم .

به گفته ریوت، اکنون با قرارگیری سایر اجزای دائمی در جای خود، این دوربین به مدت 5 ماه تحت آزمون های دقیق قرار می گیرد تا از عیب یابی بالای کوهستان بی احتیاج گردد.

پس از این مرحله، دوربین با یک پرواز چارتری بویینگ 747 به مقصد سانتیاگو در شیلی فرستاده خواهد شد و در ادامه، سوار بر یک واگن قطار به قله سرو پاچون منتقل می گردد؛ جایی که در آن دیدی یکتا از کیهان را برایمان به ارمغان خواهد آورد.

وبلاگ قطب نما فضای مجازی دریچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "رونمایی ستاره شناسان از بزرگ ترین دوربین دیجیتال دنیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رونمایی ستاره شناسان از بزرگ ترین دوربین دیجیتال دنیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید