طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت گوسفندی خوشمزه و جا افتاده
به گزارش وبلاگ قطب نما، خورشت قیمه یکی از محبوب ترین و اصیل ترین خورشت های ایرانی است که با گوشت گوسفندی طعم بی نظیری پیدا می نماید. برای تهیه این خورشت خوشمزه، به مواد اولیه ساده و کمی حوصله احتیاج دارید. در ادامه، طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت گوسفندی را به شما آموزش می دهیم. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت چرخ نموده را مرور نموده بودیم تا اگر گوشت چرخ نموده را ترجیح می دهید، به آن روش خورشتتان را بپزید.
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه با گوشت گوسفندی
- گوشت گوسفندی (راسته یا ران) 500 گرم
- لپه 2 پیمانه
- پیاز بزرگ 2 عدد
- لیمو عمانی 3 عدد
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زعفران دم نموده به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
- سیب زمینی 2 عدد میانه
طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت گوسفندی
1. آماده کردن لپه
اولین مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت گوسفندی این است که ابتدا لپه را بشویید و در میزانی آب به مدت حداقل 2 ساعت بخیسانید تا نفخ آن گرفته گردد.
2. تفت پیاز و گوشت
بعد از این که لپه خیس خورد زمان آن رسیده که خورشت را آماده کنید. برای این کار ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و در قابلمه مناسب برای تهیه خورش با کمی روغن تفت دهید تا کاملا طلایی گردد بعد میزانی زردچوبه به آن اضافه کنید و در نهایت گوشت گوسفند تکه ای را به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگش عوض گردد.
3. اضافه کردن باقی مواد
در این مرحله، آب لپه را دور بریزید و داخل آبکش بریزید. بعد لپه را به قابلمه گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید تا لپه سفت شده و در مرحله پخت له نگردد. در نهایت فلفل و ادویه مناسب قیمه را اضافه کنید و خوب مواد را با هم مخلوط کنید. در نهایت رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد بعد خوب با مواد مخلوط کنید و آب مورد احتیاج برای پخت خورش را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید ابتدا با حرارت بالا به جوش آید بعد که آب جوش آمد حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش به مدت یک ساعت بپزد.
4. اضافه کردن لیمو عمانی و پخت نهایی قیمه
در یک ساعت آخر، لیمو عمانی که با چنگال یا چاقو سوراخ نموده اید را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید حداقل 30 تا 45 دقیقه دیگر خورشت بپزد و جا بیفتد. در سرانجام پخت نمک را به همراه زعفران دم نموده اضافه کنید. دقت داشته باشید که خورشت نباید آبکی یا خیلی غلیظ باشد. اگر علاقه مند به اضافه کردن گلاب هستید، می توانید در این مرحله آن را اضافه کنید و در نهایت هم خورشت را با سیب زمینی سرخ شده تزئین نموده و با برنج سرو کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه خورشت قیمه
برای تهیه یک خورشت قیمه بی نظیر و حرفه ای، علاوه بر رعایت مراحل اصلی پخت، به بعضی نکات ریز و درشت هم توجه کنید.
گوشت مناسب برای تهیه و پخت خورشت قیمه
خورشت قیمه با گوشت گوسفند، طعمی بسیار لذیذ و عطر دلنشینی دارد. اما ممکن است برای بعضی افراد سوال پیش بیاید که تفاوت تهیه قیمه با گوشت گوسفند و سایر گوشت ها چیست و چه نکاتی را باید رعایت کرد. در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.
از جمله تفاوت های گوشت گوسفند نسبت به گوشت گوساله که معمولا برای تهیه قیمه از آن هم استفاده می گردد این است که گوشت گوسفند به طور طبیعی چربی بیشتری نسبت به گوشت گوساله دارد و همین چربی به قیمه عطر و طعم خاصی می دهد و باعث می گردد خورش جاافتاده تر گردد. بنابراین اگر فقط از گوشت گوساله برای تهیه خورش استفاده می کنید، حتما میزانی روغن به خورشت اضافه کنید.
تفاوت دیگر گوشت گوسفند با گوشت گوساله این است که گوشت گوسفند بافت متراکم تری دارد بنابراین زمان پختش نسبت به گوشت گوساله معمولا بیشتر است.
از لحاظ طعم هم گوشت گوسفند طعم قوی تر و چرب تری نسبت به گوشت گوساله دارد و همین باعث می گردد طعم قیمه با گوشت گوسفند با طعم قیمه با گوشت گوساله متفاوت باشد.
البته خوب است یادتان باشد که برای تهیه قیمه می توانید حتی از ترکیب گوشت گوسفند و گوساله هم بهره ببرید.
یا حتی برای تهیه قیمه از پنیر کبابی به جای گوشت بهره ببرید. البته استفاده از ترکیب گوشت و پنیر کبابی هم گزینه خوبی است که حتما امتحان کنید. طرز تهیه قیمه با پنیر کبابی را در کتاب کاله با جزییات بخوانید.
اما اگر به هر دلیلی نمی توانید از گوشت قرمز برای تهیه خورشت بهره ببرید می توانید گوشت مرغ را جایگزین کنید. طرز تهیه گوشت قیمه با مرغ را هم می توانید با تمام نکات در کتاب کاله بخوانید.
برترین پیاز برای تهیه قیمه
برای تهیه یک قیمه خوشمزه بهتر است نسبت به انتخاب برترین مواد برای پخت غذا دقت کنید. از جمله نکات مهم برای پخت قیمه خوشمزه این است که پیاز مناسب را انتخاب کنید. بهتر است برای تهیه قیمه از پیاز زرد شیرین بهره ببرید. البته اگر به پیاز زرد دسترسی ندارید می توانید پیازهای دیگر را جایگزین کنید.
در ضمنًًًًًًًً دقت کنید که پیاز داغ یکی از مهم ترین بخش های قیمه است پس پیاز را به خوبی تفت دهید تا طلایی رنگ گردد. اگر دوست دارید بیشتر و کامل تر با تفاوت انواع پیاز آشنا شوید می توانید مطلب انواع پیاز و خواص پیاز را در کتاب کاله مطالعه کنید.
میزان و نسبت مواد قیمه
میزان دقیق مواد برای تهیه خورشت قیمه به تعداد نفرات و سلیقه شما بستگی دارد. اما به طور کلی، یک نسبت تقریبی برای تهیه قیمه برای 4 تا 5 نفر می تواند شامل استفاده از 2 پیمانه لپه برای هر 500 گرم گوست باشد.
فقط دقت کنید که این نسبت ها تنها یک راهنما هستند و شما می توانید آن ها را بر اساس ذائقه خود تغییر دهید. مثلا اگر دوست دارید خورشت قیمه غلیظ تر باشد، می توانید میزان لپه را بیشتر کنید. برای تهیه قیمه لعابدار هم می توانید طرز تهیه خورشت قیمه جا افتاده و مجلسی در خانه را در کتاب کاله با جزییات مرور کنید. اما اگر دوست دارید قیمه شما مجلسی باشد حتما نسبت مواد را رعایت کنید یا طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی بهتر از رستوران را بخوانید.
در ضمنًًًًًًًً خوب است این نکته را هم مد نظر داشته باشید که گوشت گوسفندی معمولا آب بیشتری نسبت به گوشت گوساله از دست می دهد. بنابراین، ممکن است برای پخت گوشت گوسفندی به آب بیشتری احتیاج داشته باشید.
منبع: کتاب کاله