طرز تهیه سمنو با آرد سهن با طعم عالی و بسیار مقوی
به گزارش وبلاگ قطب نما، سمنو، این دسر سنتی و خوشمزه، از دیرباز در سفره های ایرانیان جای داشته و به عنوان نمادی از برکت و شادکامی شناخته می شده است. طرز تهیه سمنو با آرد سهن درست مثل طرز تهیه سمنو با جوانه گندم روشی اصیل و سنتی برای تهیه این دسر محبوب است که طعمی بی نظیر و خواصی بی شمار را به ارمغان می آورد.
مواد لازم برای تهیه سمنو با آرد سهن
- آرد سهن 3 لیوان
- آب 10 لیوان
- شکر (به دلخواه) 1 تا 2 لیوان
- زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
- روغن 1/4 لیوان
- نمک 1/4 قاشق چای خوری
طرز تهیه سمنو با آرد سهن
1. تهیه مخلوط آرد و آب
اولین مرحله از طرز تهیه سمنو با آرد سهن این است که آرد سهن را در یک قابلمه بزرگ بریزید و 2 لیوان آب به آن اضافه کنید سپس مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا آرد گلوله نشود و در نهایت به تدریج بقیه آب را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط یکدست شود.
2. اضافه کردن باقی مواد و پخت سمنو
اکنون و در این مرحله از طرز تهیه سمنو با آرد سهن، شکر، زعفران، روغن و نمک را اضافه کنید و هم بزنید و شعله گاز را کم کنید و سمنو را به مدت 2 تا 3 ساعت مرتب هم بزنید تا جا بیفتد و غلیظ شود. بعد از این زمان سمنوی شما آماده است، حرارت گاز را خاموش کنید و سمنوی آماده شده را در ظرف مورد نظر بریزید و بگذارید خنک شود. بعد میل کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی باری تهیه سمنو با آرد سهن
تهیه سمنو با آرد سهن یکی از کامل ترین و مقوی ترین سمنوهایی است که می توانید در منزل هم برای سفره هفت سین و هم مصرف روزانه به عنوان یک دسر خوشمزه انجام دهید.
آرد سهن، راز طعم و خواص سمنو
آرد سهن از جوانه گندم تهیه می شود و سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنزیم های مفید است. استفاده از این آرد در تهیه سمنو، این دسر را به یک غذای مقوی و مغذی تبدیل می کند.
علاوه بر طعم و خواص، سمنو با آرد سهن ظاهری زیبا و رنگی تیره و دلنشین دارد که آن را به زینت سفره های شما تبدیل می کند. ضمناً اگر آرد سهن در دسترس شما نیست، می توانید از آرد جوانه گندم استفاده کنید.
یادتان باشد سمنو را می توانید با جوانه جو هم تهیه کنید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه سمنو با جوانه جو را بررسی کرده بودیم، می توانید جزییات آن را بخوانید و در منزل تهیه کنید. البته تهیه سمنو بدون آرد را هم می توانید بخوانید.
نکات کل برای تهیه سمنو
تهیه سمنو به عنوان یک دسر خوشمزه چه با جوانه جو باشد چه بدون آرد نکات و فوت وفن های کلی دارد که در زیر اشاره شده است:
- برای این که سمنو سریع تر جا بیفتد، می توانید از پودر مالت هم استفاده کنید.
- برای این که سمنو رنگ تیره تری داشته باشد، می توانید از شیره خرما استفاده کنید. طرز تهیه سمنو با شیره خرما را در کتاب کاله مطالعه کنید.
- برای این که سمنو طعم قوی تری داشته باشد، می توانید از هل و گلاب هم استفاده کنید.