طرز تهیه مربا توت سیاه و فوت و فن سالم ماندن توت ها
به گزارش وبلاگ قطب نما، توت سیاه میوه درخت توت است و رنگ بنفش تیره دارد. توت سیاه از شاه توت شیرین تر و خوشمزه تر است. به همین دلیل برای تهیه دسرها و مرباها از این توت استفاده می گردد. این میوه خوشمزه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. توت سیاه برای بهبود سیستم ایمنی مفید است، زخم ها را درمان می نماید، عملکرد سیستم گوارش را بهبود می دهد و مانع از نفوذ رادیکال های آزاد موجود در هوا به درون بدن می گردد. برای اینکه همواره بتوانید از این میوه خوشمزه و مفید بهره ببرید، برترین راه این است که مربای توت سیاه را آماده کنید. در ادامه طرز تهیه مربا توت سیاه را برایتان آورده ایم.
مواد لازم برای تهیه مربا توت سیاه
- توت سیاه 500 گرم
- شکر 500 گرم
- آبلیمو یک قاشق چای خوری
- گلاب یک قاشق غذاخوری
- هل (ساییده شده) به میزان لازم
- آب یک لیوان
طرز تهیه مربا توت سیاه
مرحله اول
دم توت ها را با یاری قیچی جدا کنید. سپس توت ها را به آرامی درون یک ظرف پر از آب بریزید تا گردوخاک و آلودگی های آن ها از بین برود. پس از یک دقیقه، توت ها را با یاری یک کفگیر از آب بیرون بیاورید. توت ها و شکر را به صورت لایه لایه درون یک قابلمه بریزید و به مدت 12 ساعت درون یخچال قرار دهید. روش تهیه این مربا تقریبا شبیه طرز تهیه مربا توت فرنگی است.
مرحله دوم
قابلمه را روی حرارت قرار دهید. سپس آب، هل، گلاب و آبلیمو را به مربا اضافه کنید. اجازه بدهید تا مربا به آرامی بپزد و جا بیفتد. برای هم زدن مربا تنها قابلمه را کمی تکان دهید و از قاشق استفاده نکنید تا توت ها له نشوند. موقع جوشیدن مربا کف های روی آن را بگیرید.
مرحله سوم
قابلمه را روی حرارت قرار دهید. سپس آب، هل، گلاب و آبلیمو را به مربا اضافه کنید. اجازه بدهید تا مربا به آرامی بپزد و جا بیفتد. برای هم زدن مربا تنها قابلمه را کمی تکان دهید و از قاشق استفاده نکنید تا توت ها له نشوند. موقع جوشیدن مربا کف های روی آن را بگیرید.
چند نکته
اگر آب مربا زیاد بود، می توانید مربا توت را از صافی رد کنید و آب آن را برای شربت کنار بگذارید.
اگر می خواهید مربا غلیظ تر گردد، کمی ژلاتین به آن اضافه کنید.
می توانید دم توت سیاه را جدا نکنید، چون دم توت موقع پخت نرم می گردد.
اگر مربا را شیرین می پسندید، می توانید میزان شکر را بیشتر کنید.
اگر میخواهید توتها سالم بمانند، بهتر است توتهایی که سفت هستند و هنوز کاملا نرسیده اند را بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله