طرز تهیه نان شیرینی کروسان خانگی گوشتی و شکلاتی و ساده
به گزارش وبلاگ قطب نما، در گزارش زیر طرز تهیه نان شیرینی کروسان خانگی شکلاتی و ساده را آموزش می دهیم.
به گزارش ، کروسان یک نان شیرینی اصالتا اتریشی است که علیرغم ریشه اتریشی اش بیشتر به عنوان یک صبحانه فرانسوی شناخته می گردد. فرانسوی ها برخلاف اهالی سایر کشور ها اهل صبحانه های پروپیمان و مفصل نیستند و در وعده صبح یک عدد نان شیرینی کروسان به عنوان یک نان صبحانه فوری با یک فنجان قهوه را ترجیح می دهند.
کروسان از آن دسته شیرینی هایی است که اغراق نیست اگر بگوییم همه عاشقش هستند، اما خیلی ها نمی دانند که به سادگی و در خانه می توان این شیرینی را درست کرد.
آرد شیرینی پزی: 5 لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ: 2 عدد
آب ولرم: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
روغن مایع: ½ لیوان فرانسوی دسته دار
کره در دمای محیط: 150 گرم
شکر: 1 قاشق غذاخوری
پودر خمیر مایه فوری: 1 قاشق غذاخوری
شیر ولرم کم چرب: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
نمک: 1/3 قاشق چایخوری
شکلات چیپسی یا نوتلا: به مقدار لازم
فر را روشن کنید و در دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. برای درست کردن کروسان ابتدا خمیر مایه را با 1 قاشق غذاخوری شکر و شیر ولرم مخلوط کنید و کنار بگذارید. سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا کنید. سفیده های تخم مرغ، نمک، شکر و خمیر مایه را با هم مخلوط کنید و هم بزنید. سپس آرد را کم کم به این ترکیب اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد.
یادتان باشد آرد را کم کم اضافه کنید. اضافه کردن آرد را تا زمانی ادامه دهید که خمیر به دست نچسبد. در این مرحله خمیر را خوب ورز دهید تا نرم و یکدست گردد. 5 دقیقه ورز دادن کافی است. سپس خمیر را در یک کاسه که کف آن را با کمی روغن مایع چرب نموده اید بگذارید، روی کاسه را با سلفون بپوشانید و 1 ساعت در یک مکان گرم به خمیر استراحت دهید. بعد از یک ساعت باید به مدت 2 ساعت دیگر در یخچال بگذارید تا خمیر به اصطلاح خوب برسد.
خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و به 10 قسمت مساوی تقسیم کنید. تکه های خمیر را با وردنه به شکل دایره پهن کنید و با چاقو روی هر تکه خمیر کره نرم شده در دمای اتاق را بمالید. سپس هر لایه خمیر را یکی بعد از دیگری روی هم بگذارید و روی هم بچینید. حالا روی سطح کارتان مقداری آرد بپاشید و تمام لایه های خمیر را یکی کنید و با وردنه یک دایره عظیم و نازک از خمیر درست کنید. این دایره عظیم خمیر با کاتر یا چاقو به صورت مثلثی برش بزنید. لای هر مثلث شکلات آب شده یا نوتلا یا هر چیز دیگری که می پسندید (مثلا مربا یا مارمالاد) بگذارید و مثلث را از قسمت پهن به قسمت باریک رول کنید. در این حالت خمیر خود به خود شبیه حلزون رول می گردد.
مرحله سوم
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و کروسان ها را کف سینی فر بچینید. زرده های تخم مرغ را خوب هم بزنید، با کمی آب یا شیر رقیق کنید و به عنوان رومال روی خمیر های آماده شده کروسان بمالید. سینی فر را در طبقه وسط به مدت 15 الی 20 دقیقه قرار دهید تا روی کروسان ها طلایی و پخته شوند.
فوت و فن های طرز تهیه شیرینی نان کروسان ساده و شکلاتی خانگی
*طرز تهیه شیرینی خانگی کروسان با مغر خرما هم به همین ترتیب است. در این صورت به جای شکلات یا نوتلا از خرمایی که آن را به صورت پوره درآورده اید یا همان خرما گرم یا حتی خرمای بدون هسته به عنوان مغز کروسان بهره ببرید.
*طرز تهیه کروسان شکلاتی پچ پچ یا هر برند دیگری دقیقا به همین ترتیب است.
*اگر کروسان شکلاتی دوست ندارید به جای مغز شکلاتی از انواع مربا یا مارمالا یا خرما یا حتی موادی مثل کالباس، سوسیس سرخ شده، گوشت یا مرغ پخته و ریش ریش شده به همراه انواع پنیر (در این صورت کروسان معروف گوشت را خواهید داشت)، کره بادام زمینی، انواع شکلات سفید و کره ای، یا گردو و کشمش بهره ببرید. اگر هم کروسان را ساده می پسندید لازم نیست برای مغز کروسان از چیزی بهره ببرید.
*طرز تهیه کروسان خانگی بدون فر ممکن است. این نان شیرنی حتما باید در فر درست گردد.
*اگر فرصت درست کردن خمیر را ندارید از خمیر آماده هزار لا برای درست کردن کروسان بهره ببرید.
منبع: مجله کوروش
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان