کشف تنقلاتی که تماشاچیانِ نبرد گلادیاتورها می خوردند!
به گزارش وبلاگ قطب نما، حفاری سیستم های فاضلابِ استادیوم کلوسیوم منجر به کشف مجموعه ای از میان وعده های تماشاچیان روم باستان شده است.
وبلاگ قطب نما | آنطور که پیداست،تماشای نبرد گلادیاتور ها تا سرحد مرگ منجر به گرسنگی تماشاچان می شده و برترین میان وعده برای چنین صحنه های تماشایی و نفس گیری زیتون، میوه و آجیل بوده است. در حفاری اجرا شده، هلو، انجیر، انگور، شاه توت، تخم گیلاس و استخوان های خرس و گربه های بزرگ هم کشف شد که شاید در نبرد ها یا مسابقات شکار حضور داشتند. کلوسیوم در رم ایتالیا یکی از برجسته ترین ساختمان های دورۀ رومی است؛ یک آمفی تئاترِ بیضی شکل غول پیکر که می تواند به طور میانگین 65000 تماشاچی را در خود جای دهد.
به گزارش وبلاگ قطب نما ، روز پنج شنبه، آلفونسیا روسوُ، سرپرست پارک باستان شناسی کلوسیوم در خانه سنا واقع در شهر باستانی روم، یافته های تازه باستان شناسان را معرفی کرد. به گفته آلفونسیا، بقایایی مانند این ها بازتابی از تجربه و عادات مردم روم باستان است. مطالعات اخیر باستان شناسان در ژانویه 2021 شروع شد و شامل آنالیز حدود 70 متر شبکه فاضلاب در زیر کلوسیوم میشد که همچنان یکی از پربازدیدترین مکان های دیدنی ایتالیا است. هدف این مطالعه یادگیری بیشتر درباره نحوه کارکرد سیستم های فاضلاب و هیدرولیک باستانیِ زیر آمفی تئاتر فلاویان بود.
در این حفاری ها، مصنوعاتی از قبیل تعداد زیادی پول خرد نیز کشف شد: 53 سکه برنز از اواخر دوره شاهنشاهی و یک سکه اوریچالکومِ نادر متعلق به 171-170 پس از میلاد به نشانه دهمین سالگرد جلوس مارکوس آرِلیوس به تخت سلطنت. تاسِ بازی استخوان، یک سنجاقِ استخوانی و اجزای لباس هم میان اقلام شخصی یافت شده وجود داشت (میخ کفش، چرم، گل میخ).
ساخت و ساز کلوسیوم در دوران سلطنت امپراتور وسپاسیان (79-69 پس از میلاد) شروع شد و به وسیله پسر و جانشین او، تیتوس در 80 پس از میلاد به اتمام رسید. پس از سقوط امپراتوری روم، کلوسیوم به حال خود رها شد. در اواخر قرن ششم پس از میلاد، یک کلیسای کوچک درون ساختار آمفی تئاتر ساخته و بعد ها به یک گورستان تبدیل شد. این بنای یادبود در قرون بعدی دستخوش تغییر و تحولاتی شد از جمله: تبدیل شدن به مجتمع مسکونی و خرید، سنگری برای محافظت از ورودی های کاخ لاتران و اقامتگاه پاپ اعظم و مخفیگاهی برای راهزنان پس از افول جمعیت روم در اواسط قرن چهاردهم.
منبع: arkeonews
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: فرادید